Column

“Ut sal m’n tijd wel dure”

“Ut sal m’n tijd wel dure”

01-01-2019

Tering. Benne tog door de knietjes. Ik wou geen tweede kind, door alle ellende op dese aartkloot, Chantel wel. Maar we benne alletwee enigst kind en omdat we wete wat de nadele benne, gane we tog for ‘n broertje of sussie for die kleine. Ik houd jullie op de hoogte! Toen ik die ferhale hoorde ofer dat we in 2019 meer krijge, dag-ik; daar hep ik geen fedussie in. En tereg. Enersjie, ziekekoste, studere, alles wort duurder.

Ook de btw. Dusse, met die ekonomiese groei, schiete we geen jota op. Ja, de maatjes fan onse opperhotemetoot, de superrijkerts en de multienetionals. Maar de rest mot ook in 2019 sappele. Selfs de tweeverdiennerds redde ’t niet meer. En assie uit de ww komp en je wort zzp’ert, zoas ikke, dan ben je ineens niet meer werkloos. Ook al hebbie nada. Nou, de meeste ferdiene ook geen klote, na ‘n hele dag en avond buffele. En maar hope dat de klant blijf. Maar poen for ’n fersekering assie ziek ben, of potte for ’n ouwe dag. No Wee Gossee.

De nieuwe armoeie-lijers komme eran. En assie in ‘n winkel werk, waarse spulle ferkope, die se self niet kenne betale, omdat se 1875 bruutoo, verdiene finden de basies 1% meer al plentie. Dan is ’t for mijn apies. Ook met ‘t miljeu hoor! We gane naar de gallemiese! Want ook as-die hotemetoten van die slappe afsprakies make, dan gebeurt ’t nog nie. En mense, die ’t miljeu gezeik finde, omdat-se niks wille ferandere, benne, folges mijn, de grootste fijande. Ut sal m’n tijd wel dure, seg m’n oma steets. Hoe sit da-bij jullie? Tog ’n jofel 2019! Besjoer!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV