column

“Faaienoort-fens worre 				alsmaar belatafelt”

“Faaienoort-fens worre alsmaar belatafelt”

01-03-2019

Tering. We benne weer swangur! Dat wort nog harder anpote, want de flappe groeie me niet op me rug. Kijk, bij die foetballurs is ut andus. Strootman, toffe goser, kraig zes miljoen ut jaar brutoo en die knakker fan ’n Dempay ruim 4 miljoen. Ik benne for Faaienoort.

Maar houd ook fan Sparta en Excelsior. Gers dasse daar in Kralinge allus rontbrije for 7 miljoen en Sparta for zes miljoen in die aanreg-dievisie. Faaienoort mot 67 miljoen ferdiene. Alle eredifiesie cluppies koste 430 miljoen. Das net soveel as allenig Liverpoel. Geeft effe de klooft an. En dan lope die miljoene-gassies best feel te banjere. As jij soon mentalitijt soud hebbe, dan sou je op de keie geschop worre.

Waarom hebbe se soveel ping ping? Omdat wij leip klootjesfolk blijfe kijke. Markwerking is dat, maar niet heus. Daarom hep ik blaatjes en Foks, Siggo, noem maar op, opgeseg. Froeger hadde Coentje en ijsere Rinus, ‘n winkel naast ut foetbal. Foor die tijd ferdiende die gassies top. Nu hoeft dat foor mijn niet trug, maar ut loop nu ofer de spuitgaten. Een jungel is ut, waar rijk geworre spekslagurs ‘t bepale. Atvokaatje most treener worre en de dissiepline bij de Faaienoort-spelurs anhale. Omdat Gio en drie assiestente dat nie kenne? Hé koekebakkurs! Jullie hebbe ut lefe fan ’n sjeik en dan speel-ie as ’n krant? De Faaienoort-fens, die alsmaar hullie poen schokke, worre belatafelt! Freser, nieuwe treener? Aardige goser, maar hoe deet-tie ut bij Fitesse en Sparta? En dan met assiestent De Wolf, een treener fan ammeteurkluppies, boereslim, met ‘n grote muil. As jullie dit lese is ut misgien bekent wie ut ga doen. Hep d’r weinug fedussie in. Er benne tog weinug flappe om goeie knakkurs te kope. Besjoer! Japie Bloemhof is de koosnaam van een “Rotterdammert”, die in de gelijknamige wijk op Zuid is geboren en getogen. Hij woont er nu samen met z’n vriendin Chantal. Japie was geen studiebol, dus pakt hij alle klussen aan, of dat nou in de haven is of als koerier.

Japie ziet en beleeft dus veel. En daar heeft hij een eigen, ongezouten en vooral Rotterdamse mening over.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV