column

Waarom is Pasen  een groter feest dan Kerst?

Waarom is Pasen een groter feest dan Kerst?

01-04-2019

In het alom bekend verhaal van het boek Exodus, wordt verteld van de 10 plagen die de Egyptenaren kwelden, totdat ze de Israëlieten lieten gaan. De laatste plaag vertelt van een duistere macht die van huis naar huis trok om de eerstgeborenen te doden. Alleen aan die huizen waar bloed van een lam op de deurpost was gesmeerd, werd voorbijgegaan. Zo zou Pasen ook moeten worden gevierd. Niet met het zoeken naar eieren, maar door stil te staan en dankbaar te zijn, dat Jezus als Paaslam Zijn Bloed gegeven heeft, zodat wij door dat Offer blijven leven.

Al 25 jaar heeft Victory Outreach Rotterdam vele levens van daklozen zien veranderen, nadat zij een persoonlijk keuze hebben gemaakt om te schuilen onder de kracht van het Paasoffer. Als daardoor de krachten van verslaving en ellende werd verbroken, ontstond nieuw leven. Net zoals Jezus opstond uit de dood.

Op Paaszondag 21 april bent u uitgenodigd op Mijnsherenplein 9 vanaf 10.30 uur. Daar kunt u horen, waarom Pasen een groter feest is dan Kerst.

Kom vrijmoedig. Iedereen is welkom. Na de Paasdienst is er ruimte voor een kop koffie en gesprek. Voor meer informatie: tel. 010-4665905.

Jerry Mendeszoon Senior Pastor

Wij hebben vier dochters, allemaal geboren Rotterdammers. Wij zijn in 1995 naar Rotterdam verhuisd.

Wij zijn hierheen gekomen omdat wij de toestand van de verslaafden op het toenmalige Perron Nul zagen. Wij voelden de roepstem van God om iets te doen, om een verschil uit te maken. Zo is de Victory Outreach kerk in Rotterdam begonnen. Het is geen gemakkelijke weg geweest, maar ik kan mij heel goed vinden in het wapen van Rotterdam: Want je wordt slechts sterker door strijd.

Jerry & Xannelou Mendeszoon

Mijnsherenplein 9, Rotterdam 010 - 4665905 info@vorotterdam.nl www.vorotterdam.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04689 Tos Ontstoppingsservice BV