bruisende zaken

Nalatenschaps Makelaar

Nalatenschaps Makelaar

01-09-2019

José Appels werkte jaren als adviseur en leidinggevende in de zakelijke financiële dienstverlening. Na een uitdagende baan als operationeel directeur bij een thuiszorgorganisatie was het tijd voor iets nieuws. In december 2017 ging José aan de slag als Nalatenschaps- Makelaar.

“Ik kan goed organiseren”, vertelt José enthousiast. “Daarnaast vind ik het fijn om iets voor mensen te kunnen betekenen, specifiek tijdens periodes in hun leven die veranderingen of verlies met zich meebrengen. Dit komt allemaal samen in mijn werk als NalatenschapsMakelaar.”

Ontzorgen

“Het afhandelen van een nalatenschap is niet altijd eenvoudig, omdat alles moet verlopen volgens wettelijke regelgeving. Als je te maken krijgt met een overlijden, ben je bezig met je verdriet. Je zit er niet op te wachten om allerlei praktische zaken te moeten regelen. Dan is het prettig om iemand als ik naast je te hebben staan. Ik ben bevoegd om op te treden als executeur en kan indien gewenst veel werk en daarmee zorg uit handen nemen. Ook met vragen kun je bij mij terecht.”

Wensen in kaart brengen

Bij het afhandelen van de nalatenschap kunnen familierelaties op scherp worden gezet, met als gevolg conflicten. Gelukkig beschikt José als mediator over de benodigde capaciteiten om alles in goede banen te leiden. “Daarnaast kan ik voor mensen hun wensen omtrent hun nalatenschap en (levens)testament in kaart brengen. Daarbij maak ik gebruik van een digitaal dossier waar alle gegevens van de cliënt worden opgenomen. Mocht je onverwacht komen te overlijden, dan is het voor je nabestaanden duidelijk hoe jij het graag geregeld wilt hebben. Het geeft rust om dit soort zaken al bij leven op orde te hebben.”

Netwerk van professionals

“Als één van de in totaal tien erkende NalatenschapsMakelaars ben ik aange-sloten bij de landelijke organisatie ‘De NalatenschapsMakelaar’ en kan ik een beroep doen op de expertise van een netwerk van juristen, fiscalisten en accountants. Daarnaast ben ik lid van NOVEX (Nederlandse organisatie voor executeurs) en gecertificeerd mediator (ADR).”

“Al met al is het ontzettend mooi en dankbaar werk. En ik heb een bijzondere, persoonlijke band met mijn cliënten. Daar doe ik het voor!”

06-11168152 | nalatenschapsmakelaar@joseappels.nl www.joseappels.nl | www.nalatenschapsmakelaar.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04470 Discus Animo