bruisende zaken

ADD & ADHD…

ADD & ADHD…

01-10-2019

Al zo vaak meegemaakt in mijn praktijk... Dokter zegt tegen moeder van lastige puber... “Laat hem eens testen op ADD of ADHD". Of nog zo een... advies van school: “Laten testen op ADHD”.

Mijn advies: wacht daar maar even mee tot hij een paar sessies bij mij heeft gehad... 'Wat is dat toch?', denk ik dan. Waarom moeten kinderen zo snel getest worden? In een heleboel gevallen is er écht geen sprake van een diagnose! De symptomen lijken er misschien wel op, maar meestal zijn er andere dingen aan de hand.

Een onrustige thuissituatie, gebrek aan uitdaging op school, bewegingsbehoefte (voornamelijk bij jongens), faalangst, onstabiliteit in het familiesysteem (waar een kind last van kan hebben), trauma’s van de ouders, en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Het gevaar van te snel diagnosticeren is o.a. dat er ‘selffulfilling prophecy’ kan ontstaan. “Ik heb ADD, dus ik kan dat niet” (in plaats van Pipi Langkous’s tekst: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik zal het wel kunnen”…!), waardoor het dus ook niet lukt.

Ik zie dat zo vaak gebeuren! En dat is zo echt niet nodig! Met zo’n fixed mindset komt helaas niemand een stap verder. Met een groei-mindset echter wel. En dat kan ik je kind en jou leren. Krijg jij ook weleens te horen dat er “iets mis” is met je kind en voel je je daar niet goed bij? Kom dan gerust bij me langs. Ik help jullie ontdekken wat er echt aan de hand is én wat je eraan kunt doen! Grote kans dat van een diagnose echt geen sprake is. Ik heb het al zo vaak meegemaakt! Aangezien Lout4Kids dit jaar haar eerste lustrum viert is dit gehele jaar 2019 het intakegesprek à € 50,- GRATIS! Vermeld dan in je aanvraag-email via mijn website: de actiecode . Met hartegroet, Loutje

Kinder- en Gezinscoach Hoolstraat 6, Berkel-Enschot | 06 - 252 939 92 info@lout4kids.nl | www.lout4kids.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11029 - Sylfeet-pedicure