column

Witte vlekjes op de nagel

Witte vlekjes op de nagel

01-10-2019

Vroeger dacht men dat het door calciumgebrek kwam. Die gekke witte vlekken op de nagels zou je kunnen verhelpen door het drinken van een glas melk. Kun je werkelijk deze aandoening verhelpen met een extra glas melk per dag?

De aandoening is meestal onschuldig. Er zijn verschillende oorzaken voor. Door het stoten van de nagel ontstaat er een kleine ruimte tussen de verschillende lagen van de nagelplaat. De vlekjes groeien vanzelf uit met de groei van de nagel. Het kan ook zijn dat er keratine afbraak is ontstaan bijvoorbeeld door het gebruik van nagellak met de schadelijke stof formaldehyde.

Anders dan men vroeger dacht is de nagel opgebouwd uit gekeratiniseerde cellen (keratine), niet uit calcium. En komen de witte strepen niet door calciumgebrek. Die beker melk heeft dus totaal geen nut.

Ergert u zich aan de vlekjes? Dan is een bezoek aan de nagelsalon een goed idee. Er is een reeks van nieuwe herfstkleuren waarmee de styliste de vlekjes kan verbergen. De najaarscollectie bestaat uit warme aardetinten met een mooie dekking.

Tot ziens in de nagelsalon!

Nagelstudio Elegant Tilburg Outshoornstraat 14, Tilburg 06-18292778 | info@eleganttilburg.nl www.eleganttilburg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11164 TiliaNatura Orthomoleculaire therapie