Thema

Kerst in de sneeuw

Kerst in de sneeuw

30-11--0001

Wil je de garantie op een witte kerst, blijf dan niet thuis in Nederland, maar trakteer jezelf op een reisje naar de sneeuw. Naar Oostenrijk om precies te zijn, een land dat alles te bieden heeft wat je je tijdens de kerstdagen maar kunt wensen.

Sneeuw, een sprookjesachtige setting en een authentieke kerstsfeer, wat wil je nog meer zou je zeggen. Overdag leef je je uit op de pistes, ’s avonds eet je je kerstdiner in een van de vele sfeervol aangeklede restaurants of misschien wel in je eigen skihut of appartement. Je hoeft immers niet met alle tradities te breken als je tijdens de kerstdagen richting de sneeuw vertrekt. Een eigen kerstdiner bereiden (of misschien zelfs wel gourmetten) kan natuurlijk ook als je dat wilt.

Mocht je dit jaar inderdaad voor een witte kerst naar Oostenrijk vertrekken, dan is het misschien wel leuk om wat te weten over de typisch Oostenrijkse kersttradities... Die zijn er namelijk volop aangezien het merendeel van de Oostenrijkers katholiek is en nog veel waarde hecht aan het kerstfeest. Daarom zul je in het hele land ook tal van kerst-markten tegenkomen en merken dat de nachtdienst op kerstavond druk wordt bezocht.

Verwacht overigens geen Kerstman op elke hoek van de straat, die kennen ze hier namelijk officieel niet – behalve dan de Kerstman die is ‘overgewaaid’ vanuit Amerika. Kerstcadeautjes, inclusief de kerstboom, worden volgens de overlevering dan ook door iemand anders stiekem gebracht, namelijk door het Christuskind. Leuk om te weten als je je kerst toch een beetje in Oostenrijkse stijl wilt vieren.

Een typisch Oostenrijkse lekkernij die je onder andere veel tijdens de kerstdagen ziet, is het Lebkuchenhertz. Zeker proeven dus!

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).