column

Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering

01-12-2019

Een vrouw belt me op. Haar vader van 86 jaar is overleden en ze wil graag dat ik de uitvaart verzorg. Maar eerst wil ze weten of ze wel gebruik mag maken van mijn diensten; haar vader had namelijk een uitvaartverzekering en zij weet niet hoe dit werkt. Op de papieren van de verzekering staat dat ze eerst naar de verzekering moet bellen, maar dat wil ze eigenlijk niet. Wat nu?

Ik leg haar uit dat ze altijd zelf mag beslissen wie de uitvaart van haar vader verzorgt; de verzekeraar zal een bedrag uitkeren waarmee zij de uitvaartkosten kan betalen. Of er dan nog een aanvullend bedrag nodig is, hangt af van de wensen omtrent de invulling van de uitvaart. Eventueel kan eerst opgevraagd worden wat de verzekeraar uitkeert. Ze reageert opgelucht en wil dat ik naar haar toe kom.

Ze blijkt precies te weten wat ze wil: een crematie-plechtigheid met een geestelijke als voorganger en een klassiek koor moet komen zingen. Teksten heeft ze al uitgezocht en de uitvoering van de traditionele rouwkaart heeft ze al voor ogen. In enkele uren werken wij alles uit en de kaarten worden gedrukt.

Na wat overwegingen besluit ze een koffietafel te organiseren in een restaurant vlakbij het crematorium. Ze hoeft zich dan niet aan de beschikbare tijd voor de koffiekamer in het crematorium te houden.

Zo is er alle tijd de mensen te ontvangen en rustig na te praten. Het kost wat meer dan het arrangement in het crematorium, de kosten overschrijden het beschikbare budget van de uitvaartverzekering, maar dat wil ze graag zelf bijbetalen. In het restaurant weet ik goede afspraken te maken en zo ontstaat er een mooie invulling van de condoleance. Als ik op de dag van de uitvaart het restaurant verlaat, laat ik een dankbare dochter achter. Blij met de keuzes die ze heeft gemaakt.

Op dinsdag 17 december nodigt Els Uitvaartzorg u uit voor de herinneringsavond op Landgoed Baest. Voor meer informatie mail met info@elsuitvaartzorg.nl of bel 088-21 40 400.

Ik vind het een eerzame taak om nabestaanden te mogen bijstaan. Om hun dierbare overledene te gedenken en het middelpunt te laten zijn.

En ook mensen die zélf de invulling van hun uitvaart in handen willen nemen, begeleid ik met hart en ziel.

Bij een uitvaart gaat het immers om de weergave van een waardevol leven in één dag.

Overlijden melden? Bel dag en nacht op 088
- 21 40 400

info@elsuitvaartzorg.nl www.elsuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10884 - Schildersbedrijg Swaans