column

Het echte rendement op aflossen

Het echte rendement op aflossen

01-01-2020

Los jij af? Oké, ik geef het toe. Ik ben een fan van aflossen. Waarom? Aflossen zorgt voor direct resultaat. Dit resultaat zie je terug in de daling van de vaste lasten. Dit resulteert vervolgens in een gezondere cashflow van je beleggingspand. Naast een gezondere cashflow verlaag je door aflossen de LTV (Loan To Value) van je pand. Door een lagere LTV kom je in een lagere risicoklasse, waardoor je minder rente betaalt, kortom nog lagere lasten en een grotere winst per pand. Maar waarom doen niet meer vastgoedbeleggers het dan?

Aflossen is niet sexy!

Tjah, aflossen is simpelweg niet sexy. Op een feest vertellen dat je extra hebt afgelost is een stuk minder sexy dan aangeven dat je een nieuw pand hebt gekocht. De keuze voor het nieuwe pand wordt vaak gedaan vanuit trots en ego, terwijl de rekensom regelmatig een (gedeeltelijke) aflossing zou aanmoedigen. Ons ego staat ons regelmatig in de weg en beïnvloedt onze keuzes. Ryan Holiday deelt in zijn boek Ego is the Enemy prachtige inzichten over dit onderwerp.

Naast dat aflossen niet sexy is, is er nog een reden waarom aflossen minder populair is. Er heerst namelijk een verkeerde aanname als het gaat om rendement op aflossen. Lees op leerbeleggeninvastgoed.nl hoe je je rendement kunt berekenen en verhogen door middel van aflossen.

Zorg dat je de juiste berekeningen uitvoert om zichtbaar te maken of aflossen interessant is voor je. In de 3-daagse training Leer Beleggen in Vastgoed leer ik je alle berekeningen om succesvol en doordacht te investeren in vastgoed.

In een later artikel zal ik meer vertellen over een volledig afgelost pand en wat voor mooie constructies je hiermee kunt realiseren.

“Leer beleggen in vastgoed zorgt ervoor dat ondernemers hun eerste stap in het vastgoed kunnen zetten.”

06-20852323 info@leerbeleggeninvastgoed.nl www.leerbeleggeninvastgoed.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11029 - Sylfeet-pedicure