bruisende zaken

Ook in 2020: Een tweede huis!

Ook in 2020: Een tweede huis!

01-01-2020

Na haar HBO opleiding Pedagogiek werkte Ellen Kalwij-van Horssen o.a. als woonbegeleider gehandicaptenzorg en begeleidingsmedewerker psychiatrie. Toen ze als pedagogisch medewerker aan de slag ging bij een kinderdagverblijf kreeg ze al snel de kans om voor zichzelf te beginnen. Inmiddels biedt De kleine boom alweer 6 jaar opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar.

Huiselijke sfeer

De kleinschaligheid is een grote kracht van De kleine boom. “We hebben één verticale groep van maximaal 12 kinderen per dag”, vertelt Ellen. “Op die manier kunnen we hen de aandacht geven die ze verdienen en kunnen we ook de gezellige, huiselijke sfeer creëren die wij zo belangrijk vinden. We zijn er van overtuigd dat kinderen zich het beste ontwikkelen als ze zich veilig en vertrouwd voelen.”

Binnen én buiten

De kleine boom is gevestigd in het buurtcentrum. “Naast de groepsruimte waar de kinderen eten en spelen beschikken we hier over een aparte slaapkamer en verschoonruimte. Verder kunnen ze hier lekker buiten spelen. We zijn van plan om in het voorjaar van 2020 de buitenruimte opnieuw in te richten en te voorzien van meerdere natuurlijke speelaanleidingen. Daarnaast gaan we een nieuw hek plaatsen. Dit wordt bij voorkeur een ‘social fence’, een speciaal hek dat de kinderen in staat stelt om in contact te komen met de bewoners van het naastgelegen verzorgingshuis.”

Vaste dagindeling

“Om kinderen duidelijkheid en structuur te geven, werken we met een vaste dagindeling. Daarbij proberen we zo veel mogelijk ook de slaap- en eetritmes van thuis aan te houden. Onze professionele pedagogisch medewerkers begeleiden de kinderen terwijl ze de wereld ontdekken. Ze observeren hen, zodat ze precies weten op welk gebied ze extra aandacht nodig hebben of juist voorlopen en dus meer uitgedaagd moeten worden.”

Investeren in opleiding

Ook niet onbelangrijk: in het licht van gewijzigde wet- en regelgeving volgen alle pedagogisch medewerkers die baby’s tot 1 jaar opvangen, komend jaar een opleiding tot babyspecialist. “We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat ouders hun kind hier met een gerust hart achterlaten!”

Boomstraat 81, Tilburg | 06-27516568 | info@kdvdekleineboom.nl | www.kdvdekleineboom.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).