bruisende zaken

Goed scheiden vraagt om maatwerk

Goed scheiden vraagt om maatwerk

01-02-2020

Als je gaat scheiden of uit elkaar gaat, krijg je te maken met veel onzekerheden.

Chantal Dekkers heeft al 20 jaar ervaring als advocaat en mediator en helpt je graag om samen te komen tot een duurzame oplossing met respect voor ieders belangen, specifiek die van de kinderen.

 

“Ik sta voor een menselijke, persoonlijke benadering”, vertelt Chantal gedreven. “Een scheiding is een heftige periode in je leven, maar je kunt er veel uithalen als je er voor openstaat. Iedere verandering, dus ook deze, biedt de mogelijkheid tot persoonlijke groei.”

 

Ruimte voor emoties

“Het is essentieel dat de emoties die er leven, een plek krijgen binnen het scheidingsproces. Om de partnerrelatie goed af te hechten, gaan we o.a. in op de relatie en de onderlinge communicatie en leggen we de basis voor een nieuwe levensfase. Uiteindelijk moet je wel met elkaar verder wanneer er kinderen zijn. Gezamenlijk zoeken we naar de oplossing die het beste bij de situatie past. Ik bied daarbij verschillende werkwijzen, waarbij uiteraard ook alle tussenvormen mogelijk zijn. Ik ga uit van de mensen zelf; waar hebben zij behoefte aan? Daarbij helpt het dat ik samenwerk met andere disciplines, zoals psychologen, pedagogen, fiscalisten en pensioendeskundigen.”

 

Mediation of overlegscheiding

“Bij mediation proberen de partners om, onder begeleiding van mij als neutrale derde, in een aantal gesprekken tot overeenstemming te komen over alles wat er in het kader van de scheiding geregeld moet worden. Soms is een overlegscheiding een betere optie, deze zit tussen mediation en procederen in. Hierbij worden beide partners bijgestaan door hun eigen advocaat. Een coach begeleidt het scheidingsproces en indien nodig worden er ook andere externe deskundigen bij betrokken. Alle betrokkenen doen als team hun best om in een open en transparant proces te komen tot de beste regeling.”

 

Voorkomen is beter dan genezen

Ook als je advies nodig hebt, voordat je gaat trouwen of samenwonen, kun je bij Chantal terecht. “Op die manier kun je problemen in de toekomst vaak voorkomen!”

 

Iedere verandering biedt de mogelijkheid tot persoonlijke groei

 

Heeft u hulp
nodig bel dan voor meer info!

013-2070740

 

Stationsstraat 19, Tilburg  |  013-2070740  |  

chantal@dekkers-familierecht.nl  |  www.dekkers-familierecht.nl

 

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).