bruisende zaken

Een hartige lekkernij

Een hartige lekkernij

01-02-2020

Honden kunnen soms vreemde dingen eten, met name puppy’s pakken van alles in hun bek. Zo ook Charlie, een pup van drie maanden die op consult kwam omdat hij mogelijk een spijker had gegeten. Om het zeker te weten hebben we een röntgenfoto gemaakt.

Hier was heel duidelijk een spijker op te zien. Als een hond iets zachts heeft gegeten, bijvoorbeeld een sok, kun je dit uit laten braken door de hond een injectie te geven waar hij/zij heel misselijk van wordt, maar bij scherpe voorwerpen is dit niet verstandig. Als de hond braakt kan het scherpe voorwerp namelijk de slokdarm beschadigen, met mogelijk ernstige gevolgen.

Om de schade van de spijker in het maagdarmkanaal te beperken hebben we Charlie meteen geopereerd om de spijker uit de maag te halen. De operatie is goed verlopen en gelukkig was Charlie een gezonde fitte pup, die al heel snel weer herstelde van de operatie.

Bij het verwijderen van de hechtingen tijdens de nacontrole was hij al weer helemaal de oude.

Hopelijk kiest lieve Charlie in de toekomst voor gezondere lekkernijen genieten.

Koningsoordlaan 2, Berkel-Enschot | 013-5400215 | dzt@anicura.nl | www.anicura.nl/dierenziekenhuistilburg

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).