Column

Druk gedrag bij kleuters

Druk gedrag bij kleuters

01-03-2020

Peuters zijn heel ondernemend. Ze zijn vaak de hele dag bezig, het ene kind nog meer dan het andere.

Oorzaken van druk gedrag bij peuters

Vind jij dat je peuter zich te druk gedraagt? Als je kind geen minuut stil kan zitten en van het een naar het ander springt, kan dat komen doordat het zich verveelt. Misschien heeft je peuter niet genoeg om mee te spelen of is je kind eigenlijk juist heel moe. Meestal merk je wel wat er aan de hand is en kun je daarop inspelen, bijvoorbeeld door even samen te spelen.

Ruimte in huis

Sommige kinderen hebben een rustige woonsituatie nodig, met bijvoorbeeld weinig geluid en rommel. Misschien helpt dit ook bij jouw kind. Er zijn ook kinderen die juist veel uitdaging nodig hebben. Voor deze kinderen is het belangrijk dat ze veel kunnen spelen in de woonkamer en op hun eigen slaapkamer.

Duidelijkheid

Je kunt je kind al vanaf een jaar of 2 enkele duidelijke regels gaan leren. Houd er ook rekening mee dat peuters de regels nog snel vergeten.Verwacht dus niet te veel van je kind. Tien minuten rustig kleuren is voor een peuter al veel.

Tips om druk gedrag te voorkomen

Bied je kind de gelegenheid om een beetje uit te razen. Vooral heel actieve kinderen zijn gebaat bij veel buiten zijn. Rust en regelmaat zijn belangrijk. Neem vaak een moment rust, bijvoorbeeld door met je kind een boekje te lezen.

We zijn een kleinschalig en professioneel kinderdagverblijf voor de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar.

In de opvang van kinderen vinden we een huiselijke omgeving en betrokkenheid van onze begeleiders van groot belang. Ontwikkeling van kinderen komt het best tot zijn recht als de omgeving hen in staat stelt om te onderzoeken en te ontdekken. Onze pedagogische medewerkers zijn hierin begeleidend. Een kind leert van de dingen die het zelf onderneemt en ondervindt, onze pedagogisch medewerkers dragen er zorg voor dat een kind voldoende uitgedaagd wordt.

Om kinderen duidelijkheid en structuur te geven, waar ze behoefte aan hebben, werken we met een vaste dagindeling. We hechten veel waarde aan een goede communicatie en afstemming met thuis. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat een kind zoveel mogelijk de slaap- en eetritmes kan aanhouden die het thuis ook heeft.

Boomstraat 81, Tilburg 06-27516568 www.kdvdekleineboom.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).