Adverteren werkt!

bruisende zaken

Gastric bypass versus diabetes

Gastric bypass versus diabetes

01-03-2020

Veel diabetespatiënten kampen met overgewicht en het lukt hen vaak niet om zelf af te vallen waardoor zij in een neerwaartse spiraal terecht komen. Zo ook een van mijn cliënten die het traject van een Gastric Bypass aangegaan is in december 2019.

Gerard (65 jaar, diabetes type 2) was insuline afhankelijk en spoot 180 eenheden bij een gewicht van 117 kg. Nadat hij het voortraject helemaal had afgerond is hij dan eindelijk op 4 december geopereerd en mocht hij een dag later alweer naar huis, waar hij zelf kon beginnen aan het herstel en het omgaan met zijn nieuwe eet- en drinkgewoontes. Op 19 januari hoefde hij geen insuline meer te spuiten en sinds 16 januari mocht hij ook nog stoppen met medicatie voor zijn bloeddruk. De verwachting is dat hij straks ook geen tabletten meer nodig heeft voor diabetes.

Voor Gerard is er al éen mijlpaal bereikt want op het moment van schrijven woog hij nog maar 98 kg waar hij ontzettend trots op is want wat wilde hij graag onder de 100 kg wegen! Dit verhaal wilde ik graag delen omdat veel diabetespatiënten die bij mij in de praktijk komen vaak niet weten dat dit mogelijk is. En reken maar dat de voeten van Gerard ook heel erg blij zijn met zijn gewichtsafname! Sharon Bekkers Medisch Pedicure

Transvaalplein 20, Tilburg | 06-24562006 | info@pedicurepraktijkrobe.nl | www.pedicurepraktijkrobe.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).