column

Wat als je in de schuldhulpverlening komt?

Wat als je in de schuldhulpverlening komt?

01-04-2020

Soms wordt het allemaal teveel. De schulden stapelen zich op en je kunt niet meer rondkomen van je inkomsten.

Ga nu alvast ‘met de billen bloot’, want zonder hulp moet dat uiteindelijk toch.

Het is moeilijk om hulp te vragen, want het voelt misschien als falen. Je hoort wel steeds vaker dat mensen geldproblemen hebben, maar dat is nooit in je eigen omgeving. Behalve misschien jijzelf. Je bent dan geneigd te denken: “Iedereen kan rondkomen, dus waarom ik niet?” Maar je bent echt niet de enige. Er zijn gewoon weinig mensen die het een ander vertellen. Volgens het Nibud zijn er in 2016 maar liefst 89.300 verzoeken voor schuldsanering gedaan.

Ik adviseer je om over de drempel van hulp vragen te stappen vóórdat je een beroep moet doen op schuldhulpverlening. Er zijn vele vormen, van minnelijk traject tot faillissement, maar over het algemeen raak je de controle over je geld kwijt. Je krijgt alleen het vrij te laten bedrag (ook wel leefgeld genoemd). De rest wordt betaald aan je schuldeisers.

Zorg ervoor dat je controle houdt en vraag om hulp. Niet in de vorm van leningen bij familie of vrienden, maar laat iemand met je meekijken naar je uitgavenpatroon. Vraag je liever geen hulp binnen jouw directe kring? Bel me dan voor een vrijblijvende afspraak.Volgende keer: Heb jij talent voor cijfers? Budgetcoach

Neem vrijblijvend contact met me op voor hulp bij je financiën.

Budgetcoach Tamara Leijten | 06 - 103 069 38 | info@tamaraleijten.nl | www.tamaraleijten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).