Adverteren werkt!

Column

Mediation: Juist nu!

Mediation: Juist nu!

01-06-2020

Om de verspreiding van het coronavirus te stoppen hebben we wereldwijd te maken met veel beperkende maatregelen. ‘Blijf thuis’ is het devies. Scholen zijn (grotendeels) gesloten en gezinnen zijn op zichzelf aangewezen. Door de combinatie van thuiswerken, het begeleiden van de kinderen met hun schoolwerk, mogelijke toekomstige financiële onzekerheid en het ontbreken van de mogelijkheid eropuit te gaan kunnen de spanningen in een gezin oplopen.

De verwachting is dan ook dat de coronacrisis gaat zorgen voor een piek in het aantal echtscheidingen.

Door al deze spanningen en het niet weten wanneer de maatregelen worden versoepeld is het risico groot dat de verhoudingen verharden en groeit dus ook het risico op een vechtscheiding.

Daarbij is ook van belang dat de rechtbanken vanwege de coronamaatregelen groten-deels gesloten zijn en nu pas weer voorzichtig op gang komen. Voor de coronacrisis duurde de afwikkeling van echtscheidingen bij de rechtbank al zeker acht maanden, maar dat kan straks misschien wel oplopen tot anderhalf jaar of nog langer. De lange duur van zo’n procedure doet de onderlinge verhoudingen zeker ook geen goed.

Daarom is mediation op dit moment belangrijker dan ooit. Als mediator in scheidings-zaken kijk je niet alleen naar juridische zaken, maar ook naar communicatie en emoties. Uiteraard wordt ook gekeken of echtscheiding de enige beslissing is of dat er wellicht – met behulp van relatietherapie of andere ondersteuning – nog andere mogelijkheden zijn. Maar is een scheiding onvermijdelijk, kies dan voor mediation. Mediation helpt je om er samen uit te komen, als je bereid bent om met elkaar in gesprek te gaan, naar elkaar te luisteren en te werken aan een gezamenlijke uitkomst.

Bijkomend voordeel is dat een gezamenlijk echtscheidingstraject een schriftelijke procedure is bij de rechtbank en ook nu in een relatief korte periode wordt afgewikkeld.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid; op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Mensen komen naar mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).