Column

Spelen en bewegen?

Spelen en bewegen?

01-09-2020

Je peuter is de hele dag bezig met blokken stapelen, schooltje spelen, knutselen, de pop aankleden of met de brandweerauto racen. Kinderen zijn dol op spelen. Spelen is leuk en stimuleert alle ontwikkelingsgebieden.

 

Spelen is plezier

Tussen nul en zes jaar is spel de belangrijkste bezigheid voor een kind. Kinderen spelen voor hun plezier en niet omdat ze graag iets willen leren. Als kinderen spelen, zijn ze actief bezig, maar tegelijkertijd leren ze wel een heleboel.

Spelen is leren

Kinderen leren spelenderwijs de wereld om hen heen begrijpen. Ze doen tijdens het spelen nieuwe ervaringen op. Tijdens spelen wordt er vaak veel gepraat, en spel is de meest geschikte situatie om met andere kinderen om te leren gaan.

Spelmateriaal

Kinderen kunnen met van alles spelen. Voor jonge kinderen is spelen ook helpen bij karweitjes, bijvoorbeeld plantjes water geven.

Tips bij het spelen

• Het is verstandig om niet te veel speelgoed tegelijk te hebben staan. Als je een deel van het speelgoed opruimt, kun je regelmatig iets anders tevoorschijn halen. Dat is dan telkens weer een leuke verrassing voor je kind. • Laat je peuter zo veel mogelijk zelf uitproberen.

Dan is je kind langer bezig en leert deze het meest. • Het proces van spelen is belangrijker dan het eindresultaat. Jonge peuters bedenken vooraf nog niet wat ze willen maken. Voor je kind gaat het om het bezig zijn. Het is niet erg als een knutselwerkje niet zo mooi is.

We zijn een kleinschalig en professioneel kinderdagverblijf voor de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar.

In de opvang van kinderen vinden we een huiselijke omgeving en betrokkenheid van onze begeleiders van groot belang. Ontwikkeling van kinderen komt het best tot zijn recht als de omgeving hen in staat stelt om te onderzoeken en te ontdekken. Onze pedagogische medewerkers zijn hierin begeleidend. Een kind leert van de dingen die het zelf onderneemt en ondervindt, onze pedagogisch medewerkers dragen er zorg voor dat een kind voldoende uitgedaagd wordt.

Om kinderen duidelijkheid en structuur te geven, waar ze behoefte aan hebben, werken we met een vaste dagindeling. We hechten veel waarde aan een goede communicatie en afstemming met thuis. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat een kind zoveel mogelijk de slaap- en eetritmes kan aanhouden die het thuis ook heeft.

 

Boomstraat 81, Tilburg 06-27516568 www.kdvdekleineboom.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos