Adverteren werkt!

column

Niet kiezen maar delen

Niet kiezen maar delen

01-09-2020

Hun vader was op zijn 83ste na een kort ziekbed overleden. De kinderen waren eensgezind; dankbaar dat hij tot het einde toe in zijn eigen huis had kunnen verblijven. Samen met de wijkverpleging hadden de kinderen hem unaniem als mantelzorgers omringd met zorg en liefdevolle aandacht.

De kinderen waren allemaal groot gebracht met een liefde voor het strand. Iedere zomervakantie werd er een maand doorgebracht op de camping in de duinen.

Als de wind aanlandig was, hoorde je de meeuwen krijsen boven de duinen.

De familie riep mijn hulp in bij het regelen van de uitvaart. Hij werd verzorgd door zijn beide dochters, en nu lag hij opgebaard in de serre.

De kinderen gaven aan dat vader alles hetzelfde wilde als bij de uitvaart van z’n vrouw, drie jaar geleden. Dezelfde kist, dezelfde kerk, dezelfde dominee. Echter met één onderdeel hadden de kinderen moeite; hun moeder was gecremeerd, en haar as was tijdens een emotionele boottocht over zee verstrooid.

Prachtig vonden ze het, maar het gemis aan een gedenkplaats was achteraf groot. Nooit een plek om op een geboorte- of sterfdag naar toe te gaan. Een graf zou die troost wél bieden, maar hun vaders wens wilden de kinderen ook niet negeren.

Ik deed de suggestie om een deel van hun vaders as te verstrooien over zee, en een deel met een biologisch afbreekbare urn op de nabijgelegen natuurbegraafplaats te begraven.

Dat bracht de oplossing. Zo hoefden zij niet te kiezen……

Ik vind het een eerzame taak om nabestaanden te mogen bijstaan. Om hun dierbare overledene te gedenken en het middelpunt te laten zijn.

En ook mensen die zélf de invulling van hun uitvaart in handen willen nemen, begeleid ik met hart en ziel.

Bij een uitvaart gaat het immers om de weergave van een waardevol leven in één dag.

Overlijden melden? Bel dag en nacht op 088
- 21 40 400

info@elsuitvaartzorg.nl www.elsuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).