Adverteren werkt!

BRUISENDE COLUMN

Lekker warm voor de haard...  of toch een kachel?

Lekker warm voor de haard... of toch een kachel?

30-11--0001

De koudste tijd van het jaar is aangebroken. Hoe korter en kouder de dagen buiten worden, hoe meer we het liefst binnen blijven cocoonen. Heerlijk weggekropen onder een dekentje voor de brandende haard of kachel.

Ga je voor sfeer of is warmte belangrijker?

Met name in de wat oudere huizen kom je nog regelmatig een klassieke open haard tegen. En er gaat niets boven de beleving van een echt houtvuur. Het geluid, de geur en de vlammen creëren elke keer dat je de haard aansteekt een bijzondere sfeer in huis. Gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg alternatieven om een zelfde soort sfeer te creëren.

Warmte & sfeer

Zo veel alternatieven zelfs dat het lastig kan zijn om de juiste keuze te maken. Ga je voor een kachel of toch voor een haard? En heb je liever een houtgestookte of een gasgestookte of gewoon een elektrische? Bij het maken van deze keuzes is het belangrijk om goed voor ogen te houden waar de kachel of haard voor jou aan moet voldoen. Gaat het bijvoorbeeld vooral om de sfeer of speelt ook de warmteafgifte een belangrijke rol? Zo zijn haarden over het algemeen in de eerste plaats sfeermakers en daarnaast geven ze ook warmte. Terwijl bij een kachel het aspect warmte juist voorop staat en sfeer net iets minder belangrijk is.

Keuzes maken

Na die eerste keuze – tussen haard en kachel – volgen nog heel wat meer keuzes waarbij het vaak ook van belang is of je huis beschikt over een rookkanaal of niet. Wil je bijvoorbeeld een vrijstaande kachel of toch liever een inbouwexemplaar? En als je kiest voor een houtkachel, wil je er dan een met speksteen of ga je voor gietijzer? Is een pelletkachel wellicht een optie voor jou? Of ben jij meer van een cv-haard of -kachel? En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Uiteindelijk hangt het allemaal af van de mogelijkheden in jouw huis en jouw persoonlijke voorkeuren. In principe is er voor iedereen wel een geschikte haard of kachel te vinden zodat ook jij daar straks heerlijk voor weg kunt kruipen.

Benieuwd wat voor jou de beste keuze is? Op www.nederlandbruist.nl vind je heel wat ondernemers die je hierbij kunnen helpen. Ook bij jou in de regio.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).