column

We hebben het gemerkt!

We hebben het gemerkt!

01-11-2020

Veel winkeliers, horeca en inwoners hebben gemerkt dat we bij de vijf mooiste dorpen van Nederland zijn geëindigd. Het heeft geresulteerd in een grotere toeloop van klanten en nieuwsgierigen naar Oisterwijk. En dat hebben we gemerkt.

Maar nu over naar de huidige situatie. Samen met onze partners promoten we Oisterwijk de komende maanden landelijk. Dit zover de kosten het toelaten. De donkere dagen zorgen voor nieuwe menukaarten, wintercollecties en natuurlijk weer de sfeerverlichting deze maand. Toch wat ‘lichtpuntjes’ in deze tijd met alle regels die we door corona moeten hanteren. Hoe beter we ze volgen, hoe eerder we misschien straks kunnen praten over wat we samen hebben meegemaakt.

Al maanden schrijf ik deze column die door de omstandigheden eigenlijk elke keer weer gewijzigd moet worden. Nieuws over evenementen zoals de Sinterklaasintocht, ijsbaan, WinterglO’w, Santarun en een jaarmarkt durf ik dan ook niet te vermelden. Zoals het er nu voor staat, gaan deze allemaal niet door. De laatste berichten van de premier hebben er ook voor gezorgd dat de uitbreiding van de terrassen meteen is gestopt. Wel proberen we deze winter zogenaamde winterterrassen te realiseren bij de horeca. Tijdens het schrijven van deze column heeft het college dit nog op de agenda staan voor een definitieve beslissing. Zou mooi zijn.

Nu ben ik ook bezig met de jaarplanner voor volgend jaar. De geplande evenementen staan daar wel op, maar ook hier is de vraag of ze dan ook daadwerkelijk doorgang kunnen vinden. Laten we het met zijn allen hopen. Wat wel doorgaat is het ‘Black Friday Weekend’ aan het eind van de maand.

Al enkele jaren zien we dat dit een geslaagde manier is om je verkopen een boost te geven. In dit weekend start ook de jaarlijkse reeks van koopzondagen richting de feestdagen. Bovendien zien we meer winkels hun deuren sowieso openen op zondagen. In de toekomst zal dit waarschijnlijk ook niet meer weg te denken zijn. Immers bepaalt de klant wanneer hij wil kopen. Concurrentie, internet, service, ruimere openingstijden en niet in de laatste plaats corona bewegen ondernemers tot het maken van zakelijke beslissingen om te kunnen blijven voortbestaan.

Ook benieuwd naar de nieuwtjes en updates voor de komende maanden? Lees dan deze column en kijk op: www.bezoekoisterwijk.nl.

Blijf gezond en denk aan elkaar. Tot ziens in Oisterwijk, Parel in ’t Groen!

Centrummanager info@cm-oisterwijk.nl

www.bezoekoisterwijk.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10943 - Restaurant Palace Tilburg