BRUISENDE COLUMN

Tijd voor actie!

Tijd voor actie!

30-11--0001

Gewoontes, we hebben ze allemaal, zowel goede als slechte. De meeste zelfs zonder dat je het zelf doorhebt, want dat is nu eenmaal het ding met gewoontes: je doet ze onbewust.

Slechte gewoontes... ze zijn te doorbreken!

En ook al zijn we ons ervan bewust dat een gewoonte niet goed voor ons is, kennelijk zit het toch in onze aard om er lang aan vast te houden. We willen wel veranderen, maar ja, dat gaat niet vanzelf en kost energie. Zo moeilijk hoeft het echter niet te zijn...

Waarom doe je het?

Het belangrijkste bij het doorbreken van een slechte gewoonte is dat je voor jezelf helder maakt waar je het voor doet. Wil je bijvoorbeeld stoppen met roken, vraag jezelf dan af waarom dit voor jou zo belangrijk is. Pas als dat helder is en je er zelf ook helemaal achter staat, heb je een kans van slagen om die gewoonte te doorbreken. Mits je jezelf haalbare doelen stelt natuurlijk. Als jij verwacht om zonder enige hulp van de een op de andere dag te stoppen met roken, dan is dat meestal niet realistisch. Maar stel je jezelf een concreet en haalbaar doel, bijvoorbeeld dat je eerst het aantal sigaretten per dag wilt halveren, dan zul je sneller resultaat boeken, wat het makkelijker maakt om vast te houden aan je nieuwe gewoonte en vervolgens een nieuw doel voor jezelf te stellen.

Extra steun

Wat ook weleens wil helpen, is als je je omgeving betrekt bij je doel. Dat kan net dat extra steuntje in de rug zijn waardoor je het wel volhoudt. Net als het vieren van successen trouwens. Als je je eerste (korte termijn) doel hebt bereikt, doe dat dan niet af als vanzelfsprekend, maar sta er bewust bij stil en geniet ervan. Dat heb je immers verdiend, want zo makkelijk is het niet om gewoontes te doorbreken. Je bent er misschien nog niet, maar de eerste stap in de juiste richting is gezet. Op naar de tweede. En ook die mag je weer vieren!

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het doorbreken van je slechte gewoontes? Op www.nederlandbruist.nl vind je vast wel een ondernemer die je daarbij kan helpen.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04470 Discus Animo