Adverteren werkt!

bruisende zaken

Goed scheiden vraagt om maatwerk

Goed scheiden vraagt om maatwerk

01-01-2021

Als je gaat scheiden of uit elkaar gaat, verandert er veel en krijg je te maken met veel onzekerheden; op emotioneel, relationeel en financieel gebied. Chantal Dekkers heeft al meer dan 20 jaar ervaring als advocaat en mediator en begeleidt mensen in een scheidingssituatie naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen: “Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.”

“Ik sta voor een persoonlijke en directe aanpak. Een scheiding is een heftige periode in iemands leven, maar je kunt er ook veel uithalen als je er voor openstaat. Iedere verandering, dus ook een scheiding, biedt de mogelijkheid tot persoonlijke groei.”

Totaalaanpak

“Bij een scheiding moet er veel geregeld worden, praktisch en financieel. Maar het is essentieel dat ook de emoties rondom de scheiding aandacht krijgen binnen het proces. Zeker wanneer er kinderen zijn, is het belangrijk om de partnerrelatie goed af te sluiten en te focussen op het herstel van het vertrouwen en de communicatie, zodat de ouderrelatie na de scheiding goed blijft of soms zelfs beter wordt. Want ook al ben je geen partners meer, je bent en blijft wel samen ouders!”

Welke mogelijkheden zijn er?

“Als advocaat zie ik dat procedures een enorme impact hebben op alle betrokkenen. Ook geeft een rechterlijke uitspraak zeker niet in alle gevallen een echte oplossing. Daarom bied ik graag alternatieven om samen te werken naar een gezamenlijke en duurzame oplossing. Dat kan zijn mediation, co-mediation (samen met een pedagoog of coach), scheidingsmediation 2.0 (een combinatie met individuele coaching) of de overlegscheiding (scheiden in teamverband). Ieder mens en ieder gezin is anders. Er moet dus goed gekeken worden waar behoefte aan is in een

Voorkomen is beter dan genezen

scheidingssituatie. Welke methode biedt de beste aansluiting om het scheidingsproces zo soepel mogelijk te laten verlopen om iedereen een goede nieuwe start te geven na de scheiding. Mijn advies aan iedereen die te maken krijgt met een scheiding is dan ook om je goed voor te laten lichten over de verschillen tussen de diverse mogelijkheden. Kies voor maatwerk. Er bestaat meer dan alleen maar mediation of procederen!”

De meeste mensen die een relatie met elkaar aangaan staan niet stil bij de juridische en financiële consequenties daarvan. Samenwonen, trouwen, een huis kopen, een kind krijgen; al deze beslissingen hebben juridische en vermogensrechtelijke gevolgen. Wanneer er dan onverhoopt toch een scheiding komt worden deze gevolgen zichtbaar en kunnen daarover flinke discussies ontstaan. Met behulp van voorhuwelijkse mediation (premarital mediation) worden partners al bij aanvang van hun relatie begeleid en geadviseerd. Op die manier worden weloverwogen keuzes gemaakt, die worden benoemd in een passende samenlevingsovereenkomst of huwelijkse voorwaarden. Er wordt vooraf duidelijkheid gecreëerd zodat partners bij een scheiding niet voor onaangename verrassingen komen te staan. Dus ook hier geldt: kies voor maatwerk.

Heeft u hulp nodig? Bel dan voor meer info! 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg | 013-2070740 | chantal@dekkers-familierecht.nl | www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).