Adverteren werkt!

Column

Waarom kiezen voor een advocaat-mediator bij een scheiding?

Waarom kiezen voor een advocaat-mediator bij een scheiding?

01-02-2021

Een advocaat is onmisbaar bij het proces van een echtscheiding. De advocaat is namelijk de enige die een verzoek tot echtscheiding kan indienen bij de rechter.

Als de knoop is doorgehakt en een scheiding in gang moet worden gezet, komen er veel zaken op u af. Het is belangrijk dat u daarbij wordt bijgestaan door een deskundige. Bij vrijwel elke scheiding spelen complexe juridische, financiële en fiscale vraagstukken, zeker wanneer er sprake is van huwelijkse voorwaarden of een eigen bedrijf.

Zoek in een scheidingssituatie daarom naar een gespecialiseerde familierechtadvocaat die ook mediator is. Iemand met verstand van zaken die ook met meer complexe zaken uit de voeten kan. Gespecialiseerde familierechtadvocaten zijn lid van de vFAS. Dat is de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators.

Het is een misverstand dat advocaten zorgen voor meer strijd. Een gespecialiseerde familierechtadvocaat-mediator helpt u samen de scheiding te regelen. Een advocaat-mediator begeleidt het volledige scheidingsproces: van het eerste gesprek tot het indienen van het verzoekschrift tot echtscheiding, de inschrijving van de echtscheiding bij de gemeente tot het informeren van de pensioenuitvoerders.

Regelmatig krijg ik cliënten die in hun scheiding zijn bijgestaan door een adviseur die onvoldoende kennis van zaken had of die zelf, online, hun echtscheiding hebben ‘geregeld’. Uiteindelijk ontstaan daardoor bijna altijd extra problemen of zijn deze mensen veel tijd (en dus ook kosten) en energie kwijt aan het repareren van verkeerde of niet gemaakte afspraken. Zoals zo vaak geldt ook hier: goedkoop=duurkoop.

Overigens blijkt dat de kosten van een advocaat-mediator vaak niet eens veel afwijken van de kosten van een niet juridisch geschoolde scheidingsadviseur. Ook is het zo dat er rechtsbijstandverzekeringen zijn die de kosten van een bij de vFAS aangesloten advocaat-scheidingsmediator tot een bepaald bedrag vergoeden.

Neem dus zeker ook contact op met de verzekerings-maatschappij.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid op emotioneel, relationeel en financieel gebied.

Mensen komen bij mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).