bruisende zaken

Ieder kind  is uniek

Ieder kind  is uniek

01-03-2021

Andrea Wouters-Mos begon ooit in de reguliere kinderopvang maar miste hier al snel de uitdaging. “Bij kinderen met een beperking is iedere dag anders”, vertelt ze gedreven. “Om die reden ben ik in 2012 een logeeropvang gestart. Inmiddels is Het Schatkistje uitgegroeid tot een kleinschalige kinderopvang die specifiek gericht is op deze doelgroep.”

Interesse neem dan contact met op ons op of kijk op www.het-schatkistje.net

Daarbij gaat het om kinderen en jongeren tussen de 0 en 21 jaar die opvang, zorg en/of begeleiding nodig hebben. “Kinderen met een meervoudige beperking, Down’s syndroom, diabetes, autisme, ADHD… Juist die mix maakt het bijzonder, kinderen kunnen heel veel van elkaar leren.”

Een warm en veilig thuis

Bij Het Schatkistje wordt bewust gewerkt met kleine groepen (doordeweeks 8 tot 10, in het weekend 6 tot 7) om de kinderen als team de zorg te kunnen bieden die ze nodig hebben. “We zorgen voor een warme ontvangst zodat zowel kinderen als ouders zich hier al snel helemaal thuis voelen. Voor elk kind wordt in nauw overleg met ouders en eventueel school een zorgplan opgesteld, waarin de persoonlijke doelen staan waar we aan gaan werken.”

Tijd voor elkaar

De logeeropvang tijdens weekenden en vakanties vindt plaats op vakantieparken. “Juist om het leuk te maken voor de kinderen. Dat betekent niet dat het alleen ‘lang leve de lol’ is. Ook hier werken we met gerichte activiteiten aan hun ontwikkeling. Voor ouders is het fijn om echt even de tijd te hebben voor elkaar en eventuele andere kinderen in het gezin.”

De Sterren

Indien nodig is tevens ambulante begeleiding een optie. “Hierbij komen we bij gezinnen thuis om ouders een andere aanpak te leren.” Vanuit kind- en jongerenpraktijk De Sterren te Tilburg, die ook onder Het Schatkistje valt, kan eveneens gerichte ondersteuning worden geboden, zowel individueel als in groepen. “Denk aan weerbaarheidstraining en creatieve therapie. Het doel is bij alles hetzelfde: kinderen in staat stellen hun eigen talenten te ontwikkelen, op hun eigen niveau en op hun eigen manier!”

Het Schatkistje biedt ondersteuning op alle mogelijke gebieden

Hoefstraat 175, Tilburg | 06-39480669 | andrea@het-schatkistje.net | www.het-schatkistje.net Kind- en jongerenpraktijk De Sterren | Lijnsheike 1, Tilburg | www.kind-en-jongerenpraktijkdesterren.net

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik