Adverteren werkt!

Column

Weet wat je afspreekt in  het kader van de scheiding!

Weet wat je afspreekt in het kader van de scheiding!

01-03-2021

Ruim 40% van gescheiden mensen heeft achteraf spijt van gemaakte financiële afspraken.

Uit onderzoek is gebleken dat 42% van de mensen die zijn gescheiden hun financiën achteraf anders hadden willen regelen. En hoewel angst voor de financiële gevolgen van de scheiding de grootste zorg is, schakelt 39% van de mensen geen enkele hulp in bij het overzien en regelen van hun financiën bij scheiding. Soms omdat ze niet weten waar ze moeten beginnen of waar ze aan moeten denken, maar ook omdat ze niet weten wie ze kunnen inschakelen.

Als vFAS(*)-advocaat en scheidings-mediator geloof ik dat duurzaam en zorgvuldig scheiden in goed overleg in de meeste gevallen leidt tot de beste lange termijn oplossing voor alle betrokkenen. Daarbij is essentieel dat (ex-)partners de financiële consequenties van de door hen te maken afspraken kunnen overzien en weten wat ze nu daadwerkelijk afspreken met elkaar. Uiteraard is het lastig om naast alle emoties van een verbroken relatie bewust en goed samen te kijken naar alle financiële gevolgen van de scheiding en de financiële afspraken die in dat kader gemaakt moeten worden. Weet wat je afspreekt voordat de afspraken in een convenant worden vastgelegd. Juridisch gezien is het namelijk (vrijwel) onmogelijk om een convenant later ‘open te breken’ om andere financiële afspraken te maken. Vandaar het advies: weet wat je afspreekt in het kader van de scheiding! (*) De vFAS is de vereniging van advocaten en scheidingsmediators die gespecialiseerd zijn in het familierecht en mediation. De vFAS staat al ruim 20 jaar voor kwalitatief hoogwaardige rechtsbijstand met oog voor de emotionele aspecten rondom scheiden.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid op emotioneel, relationeel en financieel gebied.

Mensen komen bij mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).