Adverteren werkt!

Column

Samen getrouwd,  samen scheiden!

Samen getrouwd, samen scheiden!

01-04-2021

Jaarlijks gaan zo’n 35.000 echtparen uit elkaar. Voor deze mensen, en hun kinderen, staat het leven op dat moment flink op z’n kop. Mensen worden geconfronteerd met allerlei emoties. Komt er op dat moment een brief van een advocaat binnen, dan zet dat de boel vaak meteen op scherp. Daardoor bestaat het risico dat het conflict verder escaleert.

Helaas worden er dan allerlei procedures gestart, terwijl men nog bezig is de echtscheiding te verwerken. Dat leidt dan toch vaak tot vechtscheidingen. Ook het inschakelen van een adviseur zonder actuele kennis van het familie- en vermogensrecht of het invullen van een standaardformulier via internet zonder oog te hebben voor de emotionele kant maakt het vaak eerder erger dan dat het problemen oplost.

Hoe zou het dan wel moeten? De beste weg voor een respectvolle en duurzame echtscheiding is als beide partners met elkaar in overleg blijven. Schakel een gespecialiseerde familierechtadvocaat-mediator in, of – wanneer je behoefte hebt aan een eigen adviseur – een overlegscheidingsadvocaat. Ben ook bereid gevoelens van verdriet, woede en angst te bespreken. Wanneer dat geen plek krijgt in het echtscheidingsproces, blijft dat mogelijk tussen partners in staan en dat bemoeilijkt de afwikkeling van de scheiding. Trouwen doe je samen, maar scheiden doe je ook samen. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn! Wil je meer weten over de verschillende mogelijkheden? Kijk dan op de website of neem contact op.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid op emotioneel, relationeel en financieel gebied.

Mensen komen bij mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).