Column

Letsel door een verkeersongeval

Letsel door een verkeersongeval

01-05-2021

Jaarlijks vinden er in Nederland ongeveer duizenden verkeersongevallen plaats. Gelukkig is er bij de meeste verkeersongevallen enkel sprake van blikschade. Soms zijn er echter ook letselschadeslachtoffers te betreuren.

Dankzij de Turkse achtergrond van mr. Selda van Reeven-Özer en haar kennis van de taal zijn ook mensen met een Turkse achtergrond bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten aan het juiste adres.

Bij persoonlijk letsel na een verkeersongeval is het verstandig om de politie in te schakelen. Deze bekijkt wat de toedracht is van het verkeersongeval en of er getuigen zijn. Om de aansprakelijkheid vast te stellen, is het belangrijk een goede situatieschets voorhanden te hebben. Ook is bij een aanrijding tussen twee motorrijtuigen het aanrijdingsformulier van groot belang. Het aanrijdingsformulier geldt namelijk als een belangrijk bewijsmiddel om de toedracht van het ongeval te kunnen vaststellen. Bewaart u dan ook altijd een kopie.

De partij die het verkeersongeval heeft veroorzaakt wordt aansprakelijk gesteld voor de door u geleden schade. In de meeste gevallen is de aansprakelijke partij verzekerd en neemt de verzekeraar de behandeling van schade over. Voor de door u geleden schade, kunt u vervolgens een schadevergoeding claimen. De aansprakelijke partij (of diens verzekeraar) vergoedt dan uw schade.

De schade is per slachtoffer verschillend en kunnen voor u als slachtoffer zeer ingrijpend zijn. Omdat u letsel heeft opgelopen, is het wellicht onmogelijk uw werk, studie of huishouden normaal te doen. Ook kunnen kosten ontstaan voor bijvoorbeeld huishoudelijke hulp of medische kosten. Deze schade dient door de aansprakelijke partij te worden vergoed.

Is u een verkeersongeval overkomen? Is er onduidelijk wie aansprakelijk is voor het ongeval of wilt u schade vorderen? Neemt u dan contact op met mr. D. Marcus via d.marcus@dmradvocaten.nl of via het telefoonnummer: 0161-224457.

Op zoek naar een advocaat? De kans is groot dat ze je bij Daniëls | Marcus | Van Reeven Advocaten kunnen helpen. “Doordat wij een algemene praktijk voeren, zijn wij zeer breed inzetbaar”, aldus mr. Daphne Marcus.

Stationsstraat 15 Rijen 0161-224457 www.dmradvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10981 - Alma Forsa