Adverteren werkt!

Column

Overlegscheiden:  samen scheiden in teamverband

Overlegscheiden: samen scheiden in teamverband

01-05-2021

Soms is mediation niet mogelijk en is de overlegscheiding een betere optie. Alle voordelen die voor mediation kunnen worden genoemd, gelden ook voor de overlegscheiding.

Het grote verschil met mediation is dat iedere partner wordt bijgestaan door een eigen advocaat. Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de partners in kennis en/of emoties, is de overlegscheiding de aangewezen weg om toch gezamenlijk tot afspraken te komen en een procedure te vermijden.

In een overlegscheiding worden de partners ieder bijgestaan door hun eigen advocaat om zo toch de mogelijkheid te hebben om advies te krijgen en terug te kunnen vallen op een eigen vertrouwenspersoon. De partners met hun advocaten vormen het basisteam. Een coach maakt ook onderdeel uit van het team. De coach kanaliseert de emoties en begeleidt het scheidingsproces. Indien nodig kunnen er nog andere deskundigen aan het team worden toegevoegd, zoals een accountant, een fiscalist of een pensioendeskundige.

Alle betrokkenen, de partners én teamleden, spannen zich in om de scheiding tot een goed einde te brengen. De scheiding verloopt hierdoor op een respectvolle en integere wijze. Het proces is open en transparant. Overlegscheidingsadvocaten werken mét elkaar in plaats van tegen elkaar om de beste regeling voor de partners te treffen. Er wordt niet inhoudelijk geprocedeerd en de lijnen zijn kort. Een besparing van kosten, tijd en escalerende verhoudingen.

Net als bij scheidingsmediation is het grote voordeel van een overlegscheiding dat de partners zelf, en samen, beslissen over wat er gaat gebeuren in de toekomst na de scheiding. Maar wellicht het belangrijkste voordeel is dat het samen regelen van de scheiding bijdraagt aan het behoud van de onderlinge verhoudingen en dat heeft uiteraard ook een positief effect op de kinderen.

Als (overlegscheidings)advocaat en mediator begeleid ik al vele jaren mensen in scheidingssituaties.

In een scheiding is er veel onzekerheid op emotioneel, relationeel en financieel gebied.

Mensen komen bij mij voor een respectvolle begeleiding bij het vinden van een duurzame oplossing, bij voorkeur in samenwerking met de ander.

Meer weten over de verschillende mogelijkheden? Neem dan contact met mij op. 013-2070740

Stationsstraat 19, Tilburg 013 - 207 07 40 chantal@dekkers-familierecht.nl www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).