Adverteren werkt!

Column

Toestemmingsformulier

Toestemmingsformulier

01-08-2021

De vakantieperiode is aangebroken. Bent u gescheiden of gaat u met uw kind(eren) zonder de andere ouder naar het buitenland? Lees dan snel verder!

Wanneer u samen met uw (ex-)partner het gezag heeft over uw minderjarige kind(eren) is voor een vakantie buiten Nederland de toestemming van de andere ouder nodig. Dit geldt zowel voor de situatie na scheiding waarbij het gezamenlijke gezag in stand is gebleven (dat is vrijwel altijd het geval), als voor de situatie dat u zonder de andere ouder met gezag alleen met uw kind(eren) reist. Heeft u geen gezag en reist u alleen met uw kind(eren), dan is de toestemming nodig van de ouder met gezag.

Let op, dit geldt ook nog voor kinderen tussen 16 en 18 jaar! Om aan te kunnen tonen dat u toestemming heeft van de (andere) ouder met gezag, dient per meereizend kind een toestemmingsformulier te worden ingevuld en ondertekend. Dit formulier is te downloaden op de website van de rijksoverheid: https://www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland.

NB. Alle kinderen die naar het buitenland reizen hebben een paspoort of ID kaart nodig.

Weigert de andere ouder toestemming te geven, dan kan eventueel via de rechtbank vervangende toestemming worden gevraagd.

Vragen? Wij helpen u graag!

Conflicten zijn lastig, maar bieden ook een uitdaging. Elke scheiding, familierechtelijk geschil of nalatenschapskwestie is anders en vraagt om een eigen benadering. Onze drijfveer is om mensen in een conflictsituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Wij staan voor een persoonlijke en directe aanpak om te komen tot een resultaat dat aansluit bij waar u echt behoefte aan heeft.

Meer weten? Bel 013 207 07 40 of mail  info@dlb-advocaten.nl

Heuvelring 41, Tilburg 013 - 207 07 40  info@dlb-advocaten.nl www.dlb-advocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).