Adverteren werkt!

Column

Parenting Coördination:  bindend advies gescheiden ouders

Parenting Coördination: bindend advies gescheiden ouders

01-10-2021

Parenting coördination is een voor Nederland nieuwe vorm van conflictoplossing na (echt)scheiding. Via parenting coördination kunnen ouders hun conflicten oplossen zonder naar een rechter te gaan. Het belang van het kind staat bij deze conflictoplossing voorop.

De parenting coördinator (PC) helpt bij uitvoering en naleving van het ouderschapsplan, bij (kleine) wijzigingen in het ouderschapsplan, de zorgregeling of vakantieregeling en incidentele gebeurtenissen zoals verjaardagen. De PC is oplossingsgericht en zoekt samen met de ouders naar een oplossing op maat zonder procedure bij een rechter. Komen de ouders er desondanks samen niet uit dan kan de PC aanbevelingen doen of een bindend advies geven.

Hoewel deze vorm van conflictoplossing in Nederland nog in de kinderschoenen staat, is de effectiviteit van de werkwijze van de PC in andere landen al bewezen. Het scheelt ex-partners veel tijd en kosten om zonder tussenkomst van een rechter tot een oplossing te komen. De PC heeft meer bevoegdheden dan een mediator. Komen de ouders er met de PC niet uit, dan kan de PC een aanbeveling of voorstel doen of zelfs een bindend advies geven als partijen daar vooraf toestemming voor hebben gegeven.

Chantal Dekkers heeft de opleiding tot parenting coördinator recent succesvol afgerond en krijgt in oktober haar certificaat. Meer informatie? Kijk op de website van Parenting Coordination Nederland (www.parentingcoordination.nl) of op onze eigen website: www.dlb-advocaten.nl of bel vrijblijvend met ons kantoor.

Conflicten zijn lastig, maar bieden ook een uitdaging. Elke scheiding, familierechtelijk geschil of nalatenschapskwestie is anders en vraagt om een eigen benadering. Onze drijfveer is om mensen in een conflictsituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Wij staan voor een persoonlijke en directe aanpak om te komen tot een resultaat dat aansluit bij waar u echt behoefte aan heeft.

Meer weten? Bel 013 207 07 40 of mail  info@dlb-advocaten.nl

Heuvelring 41, Tilburg 013 - 207 07 40  info@dlb-advocaten.nl www.dlb-advocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).