Column

De feestmaand als gescheiden ouder: 3 tips

De feestmaand als gescheiden ouder: 3 tips

01-12-2021

De decembermaand is soms ingewikkeld voor gescheiden ouders. Drie tips om deze dagen met elkaar goed door te komen.

1 Trek op tijd de agenda’s De feestdagen goed organiseren kan lastig zijn. Een goede communicatie en heldere afspraken zijn daarin de sleutels tot succes. Deze afspraken kunnen het beste gemaakt worden op het moment dat u besluit uit elkaar te gaan en worden opgenomen in het ouderschapsplan. Mocht dit plan geen uitkomst bieden, dan moet u samen tot een oplossing komen. Het is dan slim om tijdig te overleggen, ook omdat het voor de kinderen belangrijk is om te weten hoe deze maand verloopt.

2 Maak het programma behapbaar Er zijn genoeg verhalen bekend van kinderen die tijdens de feestdagen van hot naar her worden gesleept. Als ouder bent u verantwoordelijk voor de drukte van het programma van uw kind. Houd rekening met de kinderen en hun verschillende leeftijden en probeer het feestprogramma voor hen overzichtelijk te houden. Zeker als er inmiddels nieuwe partners zijn, die vaak zelf ook kinderen hebben, kunnen de feestdagen
- en het plannen daarvan!
- een logistiek drama worden. Natuurlijk wilt uw kinderen graag om zich heen hebben met kerst en Sinterklaas, maar probeer in het belang van uw zoon of dochter te denken. Ook als dat een negatieve uitkomst heeft voor uzelf.

3 Gun ook uw ex tijd en ruimte met de kinderen Denk er aan dat de kinderen ook bij de andere ouder willen zijn. Want hoewel jullie uit elkaar zijn, zijn jullie nog steeds allebei ouders van de kinderen. In die rol moeten jullie samenwerken en elkaar de ruimte geven. Wees dus niet negatief over de wensen van uw ex en probeer voor een werkzame situatie te zorgen. Door elkaar iets te gunnen, kan veel gedoe rondom de planning voorkomen worden.

Vragen? Wij helpen u graag! Wij staan voor een persoonlijke en directe aanpak om te komen tot een resultaat dat aansluit bij waar u echt behoefte aan heeft.

Conflicten zijn lastig, maar bieden ook een uitdaging. Elke scheiding, familierechtelijk geschil of nalatenschapskwestie is anders en vraagt om een eigen benadering.

Onze drijfveer is om mensen in een conflictsituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Meer weten? Bel 013 207 07 40 of mail  info@dlb-advocaten.nl

Heuvelring 41, Tilburg 013 - 207 07 40  info@dlb-advocaten.nl www.dlb-advocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).