bruisende zaken

Zorg vanuit het hart

Zorg vanuit het hart

01-06-2022

Intern heeft er onlangs een grote verandering plaatsgevonden, extern gaan de mensen daar absoluut niets van merken. Daar zijn Joyce Snijders, oprichter en directrice van SenseZorg, en Ilse Haans, sinds 1 mei mede-eigenaar, het roerend over eens. “Wij blijven als zorgprofessionals in de ambulante dienstverlening onze cliënten op dezelfde manier die zorg bieden die ze nodig hebben: zorg vanuit ons hart.”

Maatwerk, de klant staat centraal

Beide dames praten vol passie over hun werk. “Dat is ook deels onze kracht en van alle andere mensen die bij SenseZorg werken”, vertelt Joyce. “Allemaal werken we vanuit ons hart en onze ziel, volgens mij de enige juiste manier om het te doen.” Inmiddels doet Joyce dit ook alweer een behoorlijke tijd. “Na een loopbaan in de horeca en daarna eerst bij andere zorginstanties rondgekeken te hebben, was voor mij in 2009 de tijd rijp om voor mijzelf te beginnen in de zorg. Ik ben een goede ondernemer en wist destijds precies wat ik wilde doen: vakanties organiseren voor mensen met een indicatie die extra zorg nodig hebben. Het werd echter al vrij snel zó druk met aanvragen voor andere vormen van ambulante begeleiding, dat die vakanties naar de achtergrond zijn verdwenen en ik me ben gaan richten op de ambulante zorg.” Zo druk zelfs dat haar zus Sandy haar al snel kwam helpen als ambulant begeleider. “En daarna ging het snel en zijn we alleen nog maar verder gegroeid.”

Het stokje is overgedragen

“En nu is het voor mij mooi geweest”, lacht Joyce. “Ik heb me 12,5 jaar keihard ingezet om SenseZorg te brengen tot waar het nu is, dus ik vond het tijd worden om een stapje terug te doen. Vandaar dat ik per 1 mei het stokje heb overgedragen aan Ilse en naar Spanje ben vertrokken. Daar verblijf ik voortaan het grootste deel van de tijd en ga ik mij richten op het geven van NLP trainingen aan de medewerkers van SenseZorg. Natuurlijk blijf ik Ilse op de achtergrond ook steunen, maar zij moet het nu op de voorgrond gaan doen.” “Een kans die ik met beide handen heb aangegrepen”, gaat Ilse enthousiast verder. “Ik ben zo’n 7,5 jaar geleden bij SenseZorg binnengekomen als persoonlijk begeleider en heb mij steeds verder mogen ontwikkelen binnen de organisatie. Dat ik nu deze kans krijg, daar ben ik ontzettend trots op.” Veel veranderen zal er niet door deze ‘wisseling van de wacht’, dus daar kunnen de mensen gerust over zijn. “Joyce heeft in 12,5 jaar tijd SenseZorg in Tilburg op de kaart gezet en een ontzettend sterke en betrouwbare basis gecreëerd. Ik ga dus gewoon op de ‘oude en vertrouwde manier’ verder, maar wil in de toekomst wel nog verder groeien. In de eerste plaats door ons naast de ambulante zorg die we bieden ook meer te gaan richten op het geven van behandelingen, en dan met name in de vorm van ReAttach therapie.”

Passende oplossing

Wat is dan eigenlijk die ‘oude en vertrouwde manier’ waar Ilse het over heeft en waardoor SenseZorg zich al jaren weet te onderscheiden in de markt? “Om te beginnen dat wat al eerder is verteld, namelijk dat wij werken vanuit ons hart, vanuit een gevoel van gelijkwaardigheid en zonder te oordelen. Voor iedereen met een indicatie die bij ons aanklopt voor hulp gaan wij op zoek naar een passende oplossing voor zijn specifieke zorgvraag. Het is dus áltijd maatwerk, waarbij ons doel elke keer weer is om ieder individu in staat te stellen om weer deel te nemen aan onze samenleving op een niveau dat bij hem past. Daarbij houden we rekening met ieders unieke persoonskenmerken, talenten, potentieel, geschiedenis en netwerk. Wij zijn er echt voor ons cliënten, want bij SenseZorg doet iedereen ertoe.”

“Ik ervaar de begeleiding van SenseZorg als zeer prettig omdat al mijn vragen serieus worden behandeld. Ik ben door de begeleiding een stuk zelfstandiger geworden en zie in dat ik meer mogelijkheden heb. Ik ervaar het contact met mijn begeleidster als zeer goed, ik voer prettige gesprekken met haar en kan ook goed met haar lachen.

Door de begeleiding van SenseZorg sta ik sterker in mijn schoenen waardoor ik mijn grenzen beter aangeef en beter voor mezelf op durf te komen. Ik ervaar het contact met mijn begeleiding als prettig en soms haalt ze me het bloed onder mijn nagels uit. En toch ervaar ik de begeleiding als prettig, door samen aan mijn doelen te werken word ik sterker en weerbaarder.”

Eigenaren: Joyce Snijders en Ilse Haans | Kapitein Hatterasstraat 18, Tilburg | 013-2040958 | www.sensezorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos