Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

De overlegscheiding

De overlegscheiding

01-07-2022

De overlegscheiding of de Collaborative Divorce is een waardevolle variant van mediaton. Soms is mediation niet mogelijk en is de overlegscheiding een betere optie. Een overlegscheiding is een andere manier van scheiden en een prima alternatief voor mediation.

Vooral als er geen evenwicht bestaat tussen de partners in kennis en/of emoties, is de overlegscheiding de aangewezen weg om toch gezamenlijk tot afspraken te komen en een procedure te vermijden.

Het belangrijkste verschil met mediaton is dat ieder van de partners wordt bijgestaan door een advocaat, die tevens mediator is. Deze advocaat is er voor uw eigen belangen, zonder te strijden tegen de andere partner. De advocaten hebben ook oog voor het belang van de andere partner en gebruiken hun mediatonvaardigheden. Het is de beide advocaten niet toegestaan om de cliënten bij te staan in een juridische procedure. Hierdoor is er commitment om er in goed overleg uit te komen.

Een coach/psycholoog begeleidt de emotionele kant van het scheidingsproces en structureert de bijeenkomsten. Wanneer nodig grijpt de coach in, zodat gesprekken op een redelijke toon gevoerd blijven worden.

Alle betrokkenen, de partners én teamleden, spannen zich in om de scheiding tot een goed einde te brengen. De afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Wanneer er minderjarige kinderen zijn wordt daarnaast met ondersteuning van de coach een ouderschapsplan opgesteld. De toekomst van de partners en de kinderen staat centraal.

De scheiding verloopt op een respectvolle en integere wijze en de methode van overlegscheiding is de beste garantie voor een duurzame oplossing.

Conflicten zijn lastig, maar bieden ook een uitdaging. Elke scheiding, familierechtelijk geschil of nalatenschapskwestie is anders en vraagt om een eigen benadering.

Onze drijfveer is om mensen in een conflictsituatie te begeleiden naar een passende oplossing met respect voor ieders belangen én, in het bijzonder, ook die van de kinderen. Een gezamenlijk gedragen oplossing is een duurzame oplossing.

Meer weten? Bel 013 207 07 40 of mail  info@dlb-advocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10884 - Schildersbedrijg Swaans