Opvallen? Adverteer in Bruist

bruisende zaken

Het ego en je kern

Het ego en je kern

01-09-2022

Angst en LIEFDE Angst wordt geleid door het ego, het denken. Liefde wordt geleid door je kern/ziel, je gevoel. Over liefde hoef ik niets uit te leggen, daarvan weet iedereen wat ik daarmee bedoel. Het allerbelangrijkste is ZELF LIEFDE, maar hoe doe je dat nou, van jezelf houden? En uiteindelijk is de grote opdracht onvoorwaardelijk lief te hebben, jezelf en anderen. Het ego ligt iets ingewikkelder en hoe sterker je ego is, hoe ingewikkelder je het jezelf maakt.

Wat doen wij? ReAttach is een jonge, bewezen methodiek waarmee gegarandeerd resultaat geboekt wordt. En dat al binnen maximaal 5 sessies. Voor de sessies hoef je niet, maar mag je wel praten. Daarom is deze behandelvorm heel geschikt als je moeite hebt met het verwoorden wat er precies aan de hand is of wat je dwars zit.

De werking van het ego

Het ego, met het verstand als lakei, kan je onderverdelen in vijf grote brokken: Het verstandsdeel: Kennis, analyse, argumenten, onderzoek, feiten, regels, systemen, tijd, techniek, meten, concretiseren Het macht- & aanziendeel: Status, erkenning, bevestiging, decorum, hiërarchie, ongelijkheid, belangen, tradities, prestaties, snelheid, resultaten, competitie, winnen, controle, manipuleren, opportunisme, vergelijken, strijd, conflicten, geweld, corruptie, vriendjespolitiek Het aanpassingsdeel: Conventies, hokjes, verwachtingen, begrenzingen, groepsgedrag, onderdanigheid, schaamte Het angstdeel: Angsten, blokkades, dogma’s, onmogelijkheden, oordelen, voorkeuren, weerstand, verzet, ontkenning, vluchtgedrag, afwijzing, illusies, schuld, boete, verwijten, claimen, nodig hebben, projecteren, dood & ziekte, zwart/wit denken, dualiteit, goed en fout Het bezits- & genotsdeel: Geld, materieel bezit, lust & geilheid, hedonisme, fun & entertainment, prikkeling van de zintuigen, verslavingen, vergaren, bezitten, kopen & hebben, glitter & glamour, meer & meer, doen & meemaken

Het ego is altijd gejaagd, gestrest en onrustig

Zoals je ziet, leeft het ego aan de buitenkant, op basis van de voortdurende tekorten aan de binnenkant. Het ego is altijd gejaagd, gestrest en onrustig. Hoe raar het ook mag klinken: Het ego houdt zich helemaal niet bezig met ons ware geluk. Het ego is in een voortdurende strijd verwikkeld om zelf te overleven.

En het ego kán enkel overleven als het alle dualiteiten, afscheidingen en angsten in stand houdt. En zo ontstaat de eeuwige cyclus van geboorte, (over)leven, angst, gehechtheid, strijd, pijn, lijden, dood en wedergeboorte.

Het hart leeft namelijk vanuit onze innerlijke overvloed... Enkel in het hart is er sprake van liefde, vrede, harmonie, verbinding met de ander, compassie, vertrouwen, matiging en eenheid. Het hart is juist wél gericht op de zaken die mensen wérkelijk gelukkig maken.

Wil eens mens werkelijk gelukkig worden, dus geen 6- maar een 9 of een 10 dan dient hij zichzelf op een gegeven moment voor de spiegel van zijn eigen leven te plaatsen, om daar niet alleen te aanschouwen hoe zijn ego hem belemmert in het vinden van zijn ware geluk maar om daar voor die spiegel en geconfronteerd met zijn pijnlijke waarheid op een dag te kiezen voor zijn hart. Dát is de diepste uitdaging van ieder mens. Je bent namelijk zelf verantwoordelijk voor jou gedachten en gevoelens.

Wanneer je trauma’s verwerkt zijn zul je merken dat: De mening van een ander er niet meer toe doet. Je de mensen die je in het verleden pijn hebben gedaan vergeeft. Je je realiseert dat een ander je alleen iets aan kan doen omdat jij het toe laat.

Voor wie? ReAttach helpt je uit een negatieve spiraal te komen met als resultaat dat je weer gaat staan voor wat jij belangrijk vindt. Je gaat minder problemen ervaren in je dagelijks functioneren en de rust keert terug. Doordat je anders gaat kijken naar het verleden, krijg je aandacht voor het heden. Dit creëert ruimte voor groei en perspectief.

Kapitein Hatterasstraat 18, Tilburg info@reattachtherapeuten.nl www.reattachtherapeuten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


Sweet Table 4 You