08235 More-Itz

bruisende zaken

Muziek is emotie

Muziek is emotie

01-05-2023

Een piano is een kostbaar en vaak dierbaar bezit. Alle reden om er zorgvuldig mee om te gaan. Bij het 106-jarige Simons Piano te Tilburg is uw piano in goede handen. “Muziek is ontzettend belangrijk, voor zowel jong als oud”, vertelt eigenaar Geert Simons gedreven. “Ik maak me daar graag hard voor.”

“Je kunt zoveel emoties kwijt in muziek”, vervolgt Geert. “Vooral basisscholen hebben een essentiële rol in het onder de aandacht brengen van muziek. Stichting Meer Muziek in de Klas zet zich hier voor in. Laatst heb ik meerdere piano’s aan hen verkocht, die gebruikt worden op scholen. Overigens is niet alleen muziek een vorm van zelfexpressie, hetzelfde geldt voor vakken als handvaardigheid en lichamelijke opvoeding. Ze dragen enorm bij aan het welzijn van kinderen én volwassenen.”

Onderhoud is een must

Terug naar het bedrijf. Voor het stemmen van piano’s en vleugels gaat Geert bij mensen thuis langs, ook om te beoordelen of een instrument de moeite waard is om te reviseren. “Ik merk dat het onderhoud vaak een beetje wordt verwaarloosd. Het is een veel voorkomend misverstand dat stemmen niet nodig is als een piano niet gebruikt wordt. Dat terwijl de piano ook dan onder invloed staat van temperatuur- en lichtvochtigheidsverschillen. Ik adviseer dan ook om het instrument minimaal één keer per jaar te laten stemmen. Zo houd je het in optimale conditie.”

Ouderwetse service

Ook het kopen of huren van gebruikte piano’s behoort tot de mogelijkheden. “Het gebeurt regelmatig dat ouders een piano huren als een kind op les gaat. Ze willen eerst zeker weten dat hun kind het echt leuk vindt voordat ze een piano aanschaffen. Het is ook financieel aantrekkelijk om eerst een piano te huren. Ga je uiteindelijk toch over tot aankoop, dan worden de kosten van de huur en het transport van de koopsom afgetrokken.” Het is tevens een optie om Geert gericht te laten zoeken naar een specifieke piano. Hij bemiddelt dan bij de aan- en verkoop. “Dat is de ouderwetse service waar ik voor sta.”

Bekijk ook eens het volgende filmpje over Simons Piano: https://vimeo.com/612718945.

Kraaivenstraat 25-11 Tilburg | info@simonspiano.nl | 013-5425374 | www.simonspiano.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11031 -Zuster Evie Waspik