bruisende zaken

Chronische pijnzorg, met persoonlijke aandacht!

Chronische pijnzorg, met persoonlijke aandacht!

01-07-2024

Maar liefst één op de vijf Nederlanders heeft last van chronische pijn; van hoofd- en aangezichtspijn tot lage rugpijn en pijn na een operatie. Je zou denken dat de zorg dan ook goed geregeld is, maar dat is helaas niet altijd het geval. Chronische pijnzorg is in ons land behoorlijk gefragmenteerd. Behandelingen van de huisarts, medisch specialist en fysio- of manueel therapeut zijn vaak onvoldoende op elkaar afgestemd en de wachttijden zijn lang. Vanuit de overtuiging dat dit beter kan, is Melius Klinieken opgericht, een centrum voor geïntegreerde pijnzorg met inmiddels drie vestigingen in Brabant en Zeeland.

Geen wachttijden en betere kwaliteit van zorg

“Wij werken met een uniek totaalconcept”, vertelt Hans van Nordennen, anesthesioloog-pijnspecialist bij Melius Klinieken.

Allesomvattende zorg

Melius Klinieken richt zich op de behandeling van patiënten met (chronische) pijn. Fysiotherapeuten, ergotherapeuten, gespecialiseerde verpleegkundigen en medisch specialisten werken samen vanuit één gebouw en zijn als team verantwoordelijk voor de beoordeling en de behandeling. Daarnaast is er een revalidatiearts aanwezig en worden alle patiënten gezamenlijk besproken.

Geen tijdverlies

Het begint allemaal bij een verwijzing door (over het algemeen) de huisarts. “Als mensen bij ons aankloppen, krijgen ze eerst een gesprek met één van onze pijnconsulenten en vervolgens een gesprek met een medisch specialist, vaak aangevuld met een analyse van de lichamelijke pijnklachten door een fysiotherapeut of manueel therapeut. Na eventueel aanvullend onderzoek wordt een behandelplan op maat opgesteld. Vaak kan aansluitend al de eerste stap van de behandeling worden gezet.” Deze eerste stap is in veel gevallen een behandeling door één van de pijnspecialisten. Meteen daarna start de fysiotherapeut en worden de paramedische behandelmogelijkheden besproken. “Deze combinatie is uniek en uiterst effectief”, aldus Freek Weijers, manueel therapeut bij Melius Pijnzorg.

Persoonlijke benadering

Ook de persoonlijke benadering van Melius Klinieken maakt het verschil. “We hebben alle tijd en aandacht voor onze patiënten, zodat ze echt hun verhaal kwijt kunnen. Alles bij elkaar resulteert dit in een aanzienlijk betere kwaliteit van zorg, en daar gaat het uiteindelijk om!”

Goed om te weten: alle pijnzorg bij Melius Klinieken wordt vergoed door de zorgverzekering.

admin@meliusklinieken.nl | www.meliusklinieken.nl Beatrix de Rijkweg 8; 5657 EG Eindhoven | 040 - 8200777 Nijverheidssingel 89, 4811 ZV Breda | 076 - 204 32 32

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN

LEES ONZE COLUMNS
Passie voor smaak
Passie voor smaak
Tilburg Bruist

snoepkontjes
snoepkontjes
Tilburg Bruist

‘t Vishoekje
‘t Vishoekje
Tilburg Bruist

Ibiza Tilburg
Ibiza Tilburg
Tilburg Bruist

In een lijstje...
In een lijstje...
Tilburg Bruist

Parallel ouderschap
Parallel ouderschap
Tilburg Bruist


GOOD | MOOD
GOOD | MOOD
Tilburg Bruist

‘t kaasbolleke
‘t kaasbolleke
Tilburg Bruist

Picasso
Picasso
Tilburg Bruist

Salon de provence
Salon de provence
Tilburg Bruist

Ibiza Tilburg
Ibiza Tilburg
Tilburg BruistEDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


07740 Kunsthandel Lijstenmakerij van Erp