Bruisende zaken

wanneer en waarom scheiden we?

wanneer en waarom scheiden we?

01-01-2019

Jaarlijks worden er cijfers gepresenteerd over het aantal echtscheidingen in Nederland. De laatste jaren gaat het om 30.000 tot 35.000 scheidingen per jaar. Maar wanneer en vooral waarom gaan mensen uit elkaar. In deze column wat statistieken.

Iedere verandering biedt de mogelijkheid tot persoonlijke groei

Wanneer en waarom scheiden we?

- na een vakantie (9%) - kinderen het huis uit (3%) - na ruzie met geweld (2%) - na ruzie met vrienden of (schoon)familie (4%) - bij een financiële crisis (15%) - bij een nieuwe baan (5%) - na een feest
- of verjaardag (bv. kerst) (9%) - geen kinderen kunnen krijgen (5%) - na langdurige ziekte (9%) - na het overlijden van een vriend of familielid (4%) - het ontmoeten van een nieuwe liefde (22%) - vreemdgaan door de partner (13%)

Wie loopt het meeste risico?

- personen die nogmaals huwen (40% grotere kans op een nieuwe scheiding)​ - personen met gescheiden ouders (19% grotere kans op zelf scheiden)​ - personen die ongehuwd samenwonen (2x meer kans op scheiden dan gehuwden) - personen uit grote woonplaatsen (10% meer kans op scheiden dan stellen uit kleine gemeenten) - personen waarbij goede vrienden zijn gescheiden (33% meer kans op zelf scheiden) Je denkt misschien: wat moet ik met die statistieken? Maar het kan juist zinvol zijn voor stellen om dit te lezen. Op de momenten als beschreven kunnen stellen extra waakzaam zijn en de relatie proberen te redden door er goed met elkaar over te praten en eventueel hulp te zoeken. Maar mocht een scheiding toch onvermijdelijk zijn, probeer dan met de deskundige hulp van een gespecialiseerde familierechtadvocaat-mediator op een respectvolle en duurzame wijze de scheiding te regelen. Zeker wanneer er kinderen bij betrokken zijn.

Stationsstraat 19, Tilburg | 013-2070740 | chantal@dekkers-familierecht.nl | www.dekkers-familierecht.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


04470 Discus Animo