column

Diabetische voet

Diabetische voet

01-02-2019

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten in ons land en wordt ook wel suikerziekte genoemd. Door diabetes kunnen bloedvaatjes en zenuwen beschadigd raken (neuropathie). Daardoor stroomt het bloed minder goed door je benen en voeten.

Ook voel je dan minder in je voeten en je merkt het niet als je een wondje hebt. Het wondje kan gaan ontsteken en een zweer worden.

Wondjes genezen minder snel en dat maakt de behandeling van wondjes en zweren extra moeilijk wat soms zelfs kan leiden tot amputatie. Regelmatige controle is daarom erg belangrijk (www.diabetesfonds.nl).

De laatste jaren is er veel veranderd in de voetzorg bij diabetici en ik merk dat veel patiënten eigenlijk niet weten waar ze terecht moeten om voor vergoeding in aanmerking te komen. In de meeste gevallen komt u voor uw controles bij de internist of bij de huisarts. Zij verwijzen u door naar een podotherapeut waar u minimaal 1x per jaar een voetscreening krijgt. De podotherapeut bepaalt vervolgens uw zorgprofiel met een daarbij behorend behandelplan voor de Medisch Pedicure. Meestal heeft u recht op 6 of 8 behandelingen per jaar.

U kunt natuurlijk ook altijd contact opnemen met uw zorgverzekeraar voor vragen over uw vergoedingen.

Sharon Bekkers Medisch Pedicure

Transvaalplein 20, Tilburg | 06-24562006 | info@pedicurepraktijkrobe.nl | www.pedicurepraktijkrobe.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


00182 Budoshop TeeJoos