column

EMDR

EMDR

01-04-2019

Eye Movement Desensitization and Reprocessing is één van de vormen van therapie om trauma los te koppelen uit de hersenen. EMDR is gebaseerd op het overbelasten van het werkgeheugencapaciteit en het activeren van het natuurlijk verwerkingssysteem in de hersenen.

Dan kan EMDR iets zijn voor u! Deze behandelingsmethode is wetenschappelijk aangetoond en uiterst effectief. Door het afwisselend links, rechts stimuleren van het brein, wordt het eigen verwerkingssysteem in de hersenen op gang gebracht en kan de gestagneerde verwerking alsnog plaatsvinden.

Wil je meer informatie of een afspraak inplannen, bel 06-24218363. Hoe werkt EMDR? Door de traumatische herinnering naar voren te halen in de gedachten en tegelijkertijd de hersenen te belasten met oogbewegingen of klikjes op de oren, raakt het werkgeheugencapaciteit als het waren overbelast. Hierdoor zijn de hersenen niet meer in staat de emoties en sensaties aan de traumatische herinnering te koppelen, waardoor de hoge lading van het beeld verdwijnt. De hersenen zien hierdoor geen bedreiging meer in de herinnering, zodat het niet meer wordt opgeslagen maar netjes wordt verwerkt.

Heb jij last van een angst, verdriet, boosheid, schaamte of spijt waar je niet van af komt?

EMDR Kaatsheuvel | 06-24218363 | praktijk@moniquedeboer.com | emdrkaatsheuvel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10884 - Schildersbedrijg Swaans