column

Druk gedrag  bij peuters

Druk gedrag bij peuters

01-06-2019

Peuters zijn erg ondernemend. Ze zijn vaak de hele dag in de weer, bezig om de wereld te verkennen en te ontdekken.

Bij kinderen die steeds druk zijn zien we dat ze zich voortdurend bewegen en echt moeite hebben met stil zitten. Het kind is voortdurend onrustig en eist veel aandacht op. Druk gedrag kan door verschillende factoren beïnvloed worden. In de eerste plaats is het karakter van invloed, de ene peuter is nu eenmaal veel rustiger dan het ander. Verder spelen de omgeving, opvoedingssituatie en gebeurtenissen in het leven een rol in het gedrag van de peuter.

Aandacht voor je peuter Als ouder heb je vaak de neiging om kinderen vooral aandacht te geven op momenten dat ze heel druk zijn. Geef je kind juist aandacht als het rustig is. Dat hoeft niet uitgebreid want dat stoort in het spel, maar geef je kind wel een complimentje. Vertel erbij dat je het fijn vindt dat je kind rustig speelt. Zo leren kinderen wat je van hen verwacht. Ze voelen zich dan gezien en zullen dit gedrag vaker vertonen. Speel af en toe samen met je kind of lees een boekje voor. Kijk goed naar de reacties, dan zie je wanneer het genoeg is voor je kind.

Duidelijkheid Je kunt je kind al vanaf een jaar of 2 enkele duidelijke regels gaan leren. Houd er ook rekening mee dat peuters de regels nog snel vergeten. Verwacht dus niet te veel van je kind. Tien minuten rustig kleuren is voor een peuter al veel.

We zijn een kleinschalig en professioneel kinderdagverblijf voor de opvang van kinderen van 0 tot 4 jaar.

In de opvang van kinderen vinden we een huiselijke omgeving en betrokkenheid van onze begeleiders van groot belang. De ontwikkeling van kinderen komt het best tot zijn recht als de omgeving hen in staat stelt om te onderzoeken en te ontdekken. Onze pedagogische medewerkers zijn hierin begeleidend. Een kind leert van de dingen die het zelf onderneemt en ondervindt, onze pedagogisch medewerkers dragen er zorg voor dat een kind voldoende uitgedaagd wordt.

Om kinderen duidelijkheid en structuur te geven, waar ze behoefte aan hebben, werken we met een vaste dagindeling. We hechten veel waarde aan een goede communicatie en afstemming met thuis. Zo vinden we het bijvoorbeeld belangrijk dat een kind zoveel mogelijk de slaap- en eetritmes kan aanhouden die het thuis ook heeft.

Boomstraat 81, Tilburg 06-27516568 www.kdvdekleineboom.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).