bruisende zaken

Vooruitzenden …en op tijd klaar voor nieuwe wetgeving

Vooruitzenden …en op tijd klaar voor nieuwe wetgeving

01-07-2019

De Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) is eind vorige maand door de Eerste Kamer aangenomen. Dat heeft gevolgen voor iedereen die werkt of wil werken in ons land. De coalitie had bij haar aantreden gezegd dat het de Nederlandse arbeidsmarkt rigoureus wilde aanpakken en houdt wat dat betreft woord.

D66 gaf ook in de campagne voor de verkiezingen aan dat het wat betreft de banen in ons land ‘vast te vast’ vond en ‘flex te flex’. Van buiten het kabinet klinken critici minder gelukkig over de invoering van de WAB. De wet is er echter door en we zullen het ermee moeten doen.

Met de nieuwe wet wordt onder andere het ontslagrecht versoepeld. Dat moet een vast contract toegankelijker maken. Naast minder noodzakelijke ontslagredenen komt er ook een lagere ontslagvergoeding. Daarnaast wordt de periode waarin werkgevers tijdelijke contracten mogen geven verlengd van twee naar drie jaar.

Aan de andere kant wordt de werkloosheidspremie hoger voor werknemers met een tijdelijk contract en goedkoper voor vaste contracten. Administratief heeft de nieuwe wet ook grote gevolgen voor, met name, de wereld van uitzendorganisaties en intermediairs. Vooruitzenden is er uiteraard al volop mee bezig. Zij weten van alle ins en outs en als de wet over een half jaar in werking treedt, zit Vooruitzenden dan ook klaar om veel vragen deskundig te beantwoorden. Maar uiteraard kan je altijd al terecht met al je vragen over je toekomst op de arbeidsmarkt bij Vooruitzenden.

Bel de Joblijn en ga Vooruit! 013-7852685

Ringbaan-Noord 54, Tilburg | 013-7852685 | contact@vooruitzenden.nl | www.vooruitzenden.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Tilburg Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).