column

Vocht!

Vocht!

01-08-2019

Vochtophoping in de huid en onderliggende weefsels veroorzaakt (pijnlijke) zwellingen en stijfheid. Dit kan spontaan ontstaan na een chirurgische ingreep, infectie of ander trauma. Om het lichaam te helpen het overtollige vocht af te voeren zijn verschillende behandelingen mogelijk.

Door manuele lymfdrainage (een speciale massagetechniek), vaak in combinatie met compressietherapie (het aanbrengen van zwachtels of elastische kousen) kan de huidtherapeut ervoor zorgen dat het vocht beter afgevoerd wordt. Daarnaast kan endermologie (intensieve bindweefsel-massage), ademhalings- en bewegingsoefeningen en lymftape worden toegepast. Hierdoor nemen de vervelende klachten af.

Door de verbeterde afvoer van vocht vermindert de druk in het gebied. Het strakke gevoel, al dan niet pijnlijk, wordt minder waardoor u beter kunt bewegen. Ook zal de genezing van wonden worden bevorderd en vermindert de vorming van littekenweefsel.

Wij adviseren u graag over hoe u zelf de afvoer van lymfevocht kunt bevorderen en verergering van complicaties kunt voorkomen.

Hilvarenbeekseweg 60-18, Tilburg 013-5802050 Schoonhout 215, Etten-Leur 076-5032841 www.huidprof.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11164 TiliaNatura Orthomoleculaire therapie