column

Straf geven

Straf geven

01-08-2019

In de nagelsalon wordt er veel gekletst. We kletsen over koetjes en kalfjes, over het weer van vandaag en het weer van morgen. Maar het is echt niet alleen maar onzinnig gekwaak en gekwebbel.

Mijn favoriete onderwerp is opvoeding. Ik klets graag over de opvoeding van de kinderen. En de hond. En over hoe het soms helemaal mis gaat en ik me afvraag waarom niemand in dit huis mij als natuurlijke Alfa leider ziet. Maar ik kan ook onbeschaamd trots vertellen over die keer dat mijn dochter alsjeblieft en dankjewel zei.

Laatst had ik een dame op leeftijd in de salon. Zij vond dat onze generatie te weinig straf geeft. Hier heeft ze natuurlijk gelijk in. Straffen is niet van deze tijd. Zelfs je hond straf je niet. Die beloon je met oneindig veel snoepjes voor zijn positieve gedrag.

Maar zou het wat opleveren? Zou het straffen mij de autoriteit geven die ik behoor te hebben? En waarom straffen we eigenlijk niet meer? Om hier antwoorden op te krijgen heb ik me voorgenomen om het eens uit te proberen. Kan vast geen kwaad toch? Eerst maar de hond een week huisarrest en daarna de kinderen één voor één in de hoek. Of misschien beter andersom. En dan is er ná dit experiment weer een hoop bij te kletsen over opvoeding in de nagelsalon.

Tot ziens in de nagelsalon!

Nagelstudio Elegant Tilburg Outshoornstraat 14, Tilburg 06-18292778 | info@eleganttilburg.nl www.eleganttilburg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


10884 - Schildersbedrijg Swaans