column

Vakantie anders?

Vakantie anders?

01-08-2019

De vakantie is in volle gang hier in Midden-Nederland (daar valt onze regio onder) en dat is goed te merken. De atmosfeer komt tot rust, algehele ontspanning. Rust en een tinteling van vrolijkheid en genieten hangt er in de lucht. Grappig… het past zo goed bij vakantie!

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

In het julinummer deed ik al een aanloopje naar een andere manier van leven tijdens de vakantieperiode. Doordat je dagritme er anders uit gaat zien, kun je je bewust gaan worden wat je gebruikelijke handelen is. Pak je eerst je telefoon om van alles te checken? Loop je gelijk naar de keuken om koffie te zetten? Maak je een boterham klaar voor je ontbijt? Zet je de tv aan om het nieuws te zien? De vakantie helpt je erbij om bewuster om te gaan met je energie. Drink een paar glazen water zodra je je bed uitkomt, zet een pot kruidenthee en eet een licht ontbijt… misschien wat fruit? Ga de natuur in en voel de lucht op je huid, snuif de geuren op, zie de kleuren en vormen om je heen, ervaar. Kom in beweging, fietsen of wandelen. Ga dan eens voelen wat er bij je van binnen gebeurt: je schouders en rug ontspannen, je ademhaling wordt rustiger, je voeten gaan tintelen, je hart wordt zachter en gaat open en je merkt dat er zomaar van binnen een glunderend glimlachje ontstaat! Ga met de kinderen op pad, een eind fietsen, speel met ze, bouw hutten met ze, ga met ze zwemmen, lees ze voor. Lees een paar goede boeken en heb daar samen een diepgaand gesprek over. Wat het met je doet? Hoe het onderwerp je tot andere gedachten brengt, hoe de ander er tegenaan kijkt? Doe moeite om quality time met elkaar te hebben, geniet van elkaars gezelschap, aanraking, vrolijkheid, diepgang. En ervaar dan eens wat er bij je van binnen gebeurt… alles wordt rustiger en zachter.

Je voelt je blij met jezelf!

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).