column

Vakantie als transformatieperiode

Vakantie als transformatieperiode

01-09-2019

De laatste maanden heb ik het over stress en stressvermindering gehad. Daar is nog veel meer over te zeggen, maar daar is deze column te beperkt voor. Als je er dieper op in wilt gaan met me kun je beter een afspraak met me maken, het telefoonnummer staat hiernaast.

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

De zomervakantie is een prachtig voorbeeld om te merken hoezeer ontstressen doorwerkt op allerlei niveaus en zelfs een herkenbaar en voelbaar transformatieproces op gang brengt. Het mooist zie je dat bij lagere-school-leeftijd kinderen als die terugkomen op school na de zomervakantie. Het zijn het hele ‘andere’ kinderen geworden. Slimmer, leuker, vrolijker, liever, socialer, wijzer… en dat omdat ze 6 weken lang in een ander ritme zaten, wat niet alleen gericht was op voornamelijk mentaal presteren. Ze zijn nog zo heerlijk onbevangen/ontvankelijk voor wat er in en om hen heen gebeurt. Als er meer aandacht is voor ontspanning, plezier, buiten zijn, avonturieren, het leuk hebben met elkaar, op onderzoek gaan, samen dingen ondernemen, dan groeien we daar innerlijk aan. Dan worden we daar allemaal mooiere mensen van, dan maakt onze persoonlijkheid een spurt in de ontwikkeling, ook bij ons volwassenen. Want onze innerlijke en uiterlijke groei houdt natuurlijk niet op bij 20 jaar. Die rijpt met de jaren door en maakt allerlei ontwikkelingen door. Bij elke leeftijdsfase zijn er weer andere processen die verdieping en uitwerking vragen. Dat blijft eigenlijk nooit hetzelfde, hoewel we vaak denken dat dat wel het geval is. En juist met een vakantieperiode krijg je de gelegenheid dit soort processen beter te gaan voelen, beseffen en ervaren. Je merkt dat ik als optimist uitga van de positieve dingen. Natuurlijk weet ik ook dat vakantie een flinke tol kan vragen van ons incasseringsvermogen en dat menig relatie jammer genoeg extra onder vuur ligt in die weken. Dat mag dan ook een bewustzijns- en transformatieproces genoemd worden, maar wel een pijnlijke. Mocht je in dat proces terechtgekomen zijn, aarzel dan niet contact op te nemen. Mogelijk kunnen we er gezamenlijk weer positiviteit in brengen.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).