bruisende zaken

Open Monumentenweekend 2019

Open Monumentenweekend 2019

01-09-2019

Traditioneel is het tweede weekend in september het Open Monumentenweekend. Het thema van dit jaar is ‘Plekken van Plezier’. Een thema waar je alle kanten mee op kan!

Op 14 en 15 september zullen vele monumenten, ateliers en musea hun deuren openen. Optredens van koren en muziekverenigingen in de stad vinden plaats op de meest verrassende plekken. Panden die nooit geopend zijn voor publiek zijn tijdens dit weekend te bezoeken.

Zoals alle jaren is de Burgerzaal weer het kloppend hart van het weekend. Hier kunt u het boekje met de kaart afhalen waarin alle activiteiten te vinden zijn. Sponsoren en verenigingen presenteren zich en in de trouwzaal worden lezingen gehouden en oude films vertoond.

Speciale aandacht is er dit jaar voor de kinderen. Er is een avonturentocht met Kapitein Jan of Kapitein Ron, loopt er een ridder in de Kruittoren, zijn er ijsjes te verdienen en worden er oude spelletjes gespeeld bij erve Eme. Op zondag is er in de Buitensociëteit een speciaal programma voor kinderen, maar kan er ook gerolschaatst worden! Ook zijn er een aantal monumenten eenmalig geopend. Huize Alpha en het Broederenklooster zijn hier voorbeelden van.

Ieder uur starten er rondleidingen vanuit de Burgerzaal. Soms met een thema zoals religieus erfgoed of het bezoeken van een uniek pand met uitleg van de werkgroep Bouwhistorie van de Historische Vereniging Zutphen. Maar ook de gidsen van het Gilde hebben een aantal verrassende routes uitgestippeld.

Op vrijdagavond worden de Open Monumentendagen op spectaculaire wijze geopend. Zet deze avond vast in de agenda want dat wil je niet missen. Meer kunnen we helaas nog niet vertellen…. kijk in de pers of op Facebook voor meer informatie! Op zondag is de samenwerking gezocht met ambacht21! Dit festival heeft zoveel raakvlakken met de Open Monumentendagen dat Ambacht zijn tenten dit jaar neerzet verspreid over de markten op zondag 15 september.

Als afsluiter van het weekend wordt rondom de Berkelruïne het operaproject Toverfluit RAP uitgevoerd. De Toverfluit RAP combineert klassieke muziek met rap- en hiphopmuziek.

Kortom… een weekend dat je in Zutphen moet zijn om niets te missen.

Alle informatie is te vinden op onze website www.openmonumentendagzutphen.nl Het boekje is eind augustus beschikbaar op verschillende punten in de stad o.a. het VVV. Op zaterdag en zondag is de Burgerzaal het centrale informatiepunt.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).