column

Je kinderen kopiëren alles van je!

Je kinderen kopiëren alles van je!

01-10-2019

Onlangs werd ik geïnspireerd door een collega-therapeut, een hele goeie trouwens. Hij vertelde hoe je door het werken met de ouders kinderen heelt van allerlei gezondheidskwalen. Zijn voorbeeld ging over het werken met hele jonge kinderen met astma.

Kijk op www.core-coaching.nl voor meer informatie

Hoe je door 3 hypnosesessies met de moeder te doen, het kind astma-vrij krijgt. In de eerste sessie zorgt hij dat de moeder een goede zwangerschap beleeft, in de tweede sessie een goede bevalling en in de derde sessie een goede hechting met het kind. Het effect is enorm.

Het gaat er mij om dat je beseft dat je als ouder alles aan je kinderen doorgeeft. Werkelijk alles. De goede dingen, maar ook de ‘slechte’ dingen. Al vanaf het moment van conceptie reageert de bevruchte eicel op de prikkels van de omgeving, wat in deze de moeder is. Alles wordt ervaren… gedachten, gevoelens, hoe ermee omgegaan wordt etc. Niet bewust, maar het wordt wel waargenomen en geregistreerd. Het is de voedingsbodem van de groeiende foetus. Het merendeel van alle kwaaltjes is een combinatie van allerlei factoren en de belangrijkste factor ben jij als vader of moeder. Jij geeft het door. Je trauma’s, je problemen, je loopjes, hoe je doet tegen mensen, je kwaaltjes. Dat horen we niet graag, maar als je kijkt naar andere kinderen dan is het vaak logisch. ‘Ligt aan de ouders…’ Je ziet het meteen, maar bij je eigen kinderen? Niet gelijk leuk om je te realiseren, maar wel een handige om serieus te nemen. Je hebt namelijk heel veel invloed op het gedrag van je kinderen en wat ze gaan doen of juist niet doen later. Hoe? Door bij jezelf juist heel veel op te schonen. Bruce Lipton heeft daar een prachtig boek over geschreven: ‘De Biologie van de Overtuiging’. Hij geeft daarin aan dat kinderen vanaf het moment van conceptie tot een jaar of 6-7 alles hypnotisch uit hun omgeving kopiëren. Werkelijk alles. En dat leren ze razend snel. Ze gaan je letterlijk spiegelen in wat je zelf doet en denkt en voelt. Handig om eens bij jezelf na te gaan waar je zelf bewust van bent in je handelen en gedrag en of je er verandering in wilt en kunt aanbrengen. Heb je er hulp bij nodig? Aarzel dan niet contact met me op te nemen.

Loop je vast? Met jezelf, in je relatie, in je werk of in je gezin? Vastlopen in het leven kan op elke leeftijd gebeuren en kan te maken hebben met allerlei zaken. Diepgaande moeilijke levenservaringen, relatieproblemen, knelpunten in je persoonlijke ontwikkeling ervaren, (bijna) burnout zijn, verlies/rouwperiodes doormaken of bij het verwerken van angst- en trauma ervaringen.

Goede begeleiding kan je daarbij helpen. Core-Coaching is een praktijk voor therapie en counseling waar met aandacht en zorg naar je geluisterd wordt. Waar betrokkenheid en helderheid, diepgang en pragmatisch handelen op de eerste plaats komen.

Molengracht 4, Zutphen 06-40533244 www.core-coaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).