column

Stabiliteit en balans  als fundering van je stem

Stabiliteit en balans als fundering van je stem

01-10-2019

‘’Ik zou zo graag duidelijker leren spreken, zodat ik echt duidelijk kan maken wat ik vind en voel’’ is één van mijn meest gehoorde hulpvragen.

“Zet jezelf stevig neer, voel hoe je staat en adem vertrouwen in. Van daaruit kan je stem je klankkast (lichaam) vullen, klinken en uiting geven aan jou!”

Graag help ik een misverstand uit de wereld, je hebt wel degelijk invloed op hoe je (stemgeluid) klinkt! Iedere column zal ik aan het licht brengen welke factoren jouw stemgeluid beïnvloeden. Ik wil je inspireren jezelf meer te laten zien, zodat jij jouw gedachten en gevoel steeds vanzelfsprekender en welluidender kan delen met anderen.

Allereerst: een helder en duidelijk stemgeluid begint met balans in lichaam en geest. Jouw adem en stem weerspiegelen namelijk wat er in jou leeft. Vind daarom allereerst de ruimte voor rust en ontspanning, zorg goed voor jezelf. Deze balans is namelijk de fundering om met volle overtuiging te staan voor wie je bent, wat je vindt en voelt.

Lise Robberegt werkt sinds 2015 als logopedist en heeft in haar vak een eigen zienswijze ontwikkeld. Met logopedie als basis richt ze zich op de rol van stem- en ademcoach en behandelt vanuit haar praktijk GewoonLise mensen van alle leeftijden die last hebben van stem-, spraak, adem- en/of keelklachten. Ze kijkt daarbij verder dan alleen de technische aspecten van het stemgebruik.

Like en volg GewoonLise op Facebook en Instagram voor wekelijkse inspiratie.

Rozengracht 22, Zutphen | 06-15000880 gewoonlise@outlook.com | www.gewoonlise.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).