column

Vol verwachting klopt ons hart...

Vol verwachting klopt ons hart...

01-12-2019

Heerlijke december, spanning, glamour en knusheid. Vol verwachting klopt ons hart... Hoe zit dat eigenlijk met verwachtingen en verlangens? Het lijkt of het nooit volledig vervuld raakt. Het is even de herinnering aan de glans, de schoonheid, de perfectie. En dan bladdert het alweer snel af, de uitgepakte cadeaus, de lege flessen wijn, het half opgegeten taartje.

Vervulling van ons verlangen door de ander, een ding, dat ene sieraad krijgen of die speciale toegangskaartjes; dat ene moment nu eindelijk helemaal samen met de prins(es) van je dromen. Voor altijd en eeuwig een witte kerst, knapperend haardvuur en dan dat ene drankje...

We kunnen gemakkelijk meegaan met de beloften van de reclame of meedeinen met de warme sfeer en verbroederend samenzijn in kerstverhalen en kerstliedjes. Reclame belooft het en wij geloven het zelf vaak ook: vervulling van onze verlangens is de sleutel tot echt geluk.

Zit het daar wel in of brengen dergelijke verwachtingen ons juist verder bij onszelf vandaan... Misschien is het juist levenskunst om meer naar binnen te keren en te ervaren wat het werkelijk is waar je naar verlangt – en hoe kun je daar ruimte voor maken? Maak er geen ‘doe’-ding van, maar een zachte uitnodiging naar jezelf om iets meer ruimte, iets meer te ademen ontstaat er contact maken met jezelf en je omgeving. Verlangens zijn bewegingen vanbinnen, dat kan zomaar even een momentje van geluk of juist verdriet zijn als er ruimte voor is maakt het niet uit.

Verder komen door stil te staan, welkom in 2020.

Praktijk voor Lichaamsgerichte psychotherapie & relatietherapie Harberthof 2 Winterswijk-Meddo 06-51419097 info@praktijkvinke.nl www.praktijkvinke.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).