bruisende zaken

Leven in het nu, rust in je hoofd

Leven in het nu, rust in je hoofd

01-01-2020

Stilstaan, aanwezig zijn in het huidige moment in plaats van met je aandacht in het verleden of de toekomst leven… Dat is in het kort de beschrijving die Martha Pastink geeft bij de term mindfulness. In haar praktijk in Zutphen deelt ze haar kennis over mindfulness via trainingen en speciale coachingstrajecten.

Mindfulness is effectief bij allerlei stress gerelateerde klachten

“Zelf kwam ik zo’n twintig jaar geleden voor het eerst in aanraking met mindfulness”, begint Martha haar enthousiaste verhaal. “Ik werkte in de geestelijke gezondheidszorg en kon mindfulness integreren in mijn werk. Dat ben ik dan ook steeds meer gaan doen waarna ik in 2017 besloot om mijn eigen mindfulness praktijk te openen.”

Voor iedereen

Volgens Martha heeft in principe iedereen wel wat aan mindfulness. “Stilstaan en je bewust worden van hoe het met je gaat en op tijd je grenzen herkennen, is voor niemand in deze tijd verkeerd. Te druk zijn, te veel willen, te veel ballen in de lucht moeten houden leidt tot vermoeidheid en stress. Mindfulness is effectief bij allerlei stressgerelateerde klachten, zoals angst, depressie, burn-out. Bij iedereen is het effect van een mindfulness training anders, afhankelijk van de eigen thema’s. Het is dan ook altijd maatwerk. Helemaal bij de een-op-een trajecten die ik naast de groepstrainingen verzorg. Hierbij komt mijn ervaring als professionele hulpverlener bijzonder goed van pas.” Daarnaast omschrijft Martha zichzelf als oprecht geïnteresseerd, nuchter en praktisch. Kwaliteiten die belangrijk zijn voor dit werk. “Bovendien vind ik het ook ontzettend leuk om te doen, helemaal als ik zie hoeveel profijt mensen ervan kunnen hebben.”

En verder

Behalve voor mindfulness ben je bij Martha eveneens aan het juiste adres voor relatie- en gezinscoaching. “En ook daarbij zet ik mindfulness in als tool, naast de andere technieken die ik gebruik.”

Benieuwd of ze ook iets voor jou kan betekenen? Neem dan zeker eens contact op of maak meteen een afspraak.

Mindfulnesspraktijk Zutphen | Eigenaar: Martha Pastink | Rozengracht 24, Zutphen | 06-19354689 www.mindfulnesspraktijk-zutphen.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).